Mahalle Odaları Buluşmaları’nın ilki Şeyhhayran Mahalle Odası’nda gerçekleştirildi.
Vali İsmail Ustaoğlu öncülüğünde ayda iki kere farklı mahallelerde düzenlenecek istişare toplantılarıyla vatandaşların sorun ve talepleri dinlenecek.
Şeyhayran Mahalle Odası’nda düzenlenen ilk toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İlk olarak mahalle sakinleri adına söz alan Din Görevlisi Enis Aslan, vatandaşların kamu kurumlarından beklenti ve sorunlarınıdile getirdikten sonra sözü Vali İsmail Ustaoğlu’na bıraktı.
Vali İsmail Ustaoğlu ise Mahalle Odaları Buluşmaları’nın ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, toplantıya katılanlara teşekkürlerini bildirdi. Göreve başladığı günden bugüne Bayburt’un sorunlarıyla ilgili olarak çeşitli platformlarda vatandaşlarla bir araya geldiğiniifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, “Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini yerinde dinlemek adına ilk defa Bayburt’ta karşılaştığım Mahalle Odaları geleneğini canlı tutalım düşüncesiyle bu toplantılar vatandaşımızın ayağına gitme vesilesi de olsun diyerek Mahalle Odaları Buluşması’nın ilkini burada yapıyoruz.” dedi.
Vali İsmail Ustaoğlu, amaçlarının vatandaşlarla doğrudan iletişim içinde bulunmak olduğunu aktararak, “Toplumsal birlik ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde istişarede hayır vardır düşüncesiyle 15 günde bir gerçekleştirmek üzere Cuma akşamlarını bu toplantılarımıza ayırdık. Bu toplantılarımız burada sizlerle buluşup, eğer varsa mahallemizin problemleri bunları yerinde tespit etmek adına hayırlı bir hizmete vesile olur diye düşünüyorum. Kapımız her zaman vatandaşlarımıza açık. Bu noktada herhangi bir sıkıntımız yok. Yine de zaman zaman vatandaşlarımızda devletine karşı saygısından kaynaklı olarak bir takım çekingenlikler yaşayabiliyor. Derdini, sıkıntısını gelip bizlerle paylaşma noktasında çekingen olabiliyor. Biz de hem bunu kıralım hem de vatandaşımızın ayağına gidip mahallelimizle istişarelerde bulunalım istedik.” diye konuştu.
Düzenli olarak gerçekleştirilecek istişare toplantılarına kamu kuruluşu temsilcilerinin de katılacağını bildiren Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt’a hizmet etmek adına gereken ne varsa el birliğiyle bu doğrultuda çalışacaklarını açıkladı.
Türkiye’nin geçirdiği süreç itibariyle Bayburt’un huzur ve güven noktasında bir sorunu olmadığını sözlerine ekleyen Vali İsmail Ustaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gerçekten huzur ve güven adına Bayburt, Türkiye’nin örnek gösterilebilecek şehirlerinin başında geliyor. Bu, burada yaşayan insanların belli değerleri canlı tutmasından ve devletine bağlılığından ileri geliyor. Bizler bundan mutluluk duyuyoruz.”
Vali İsmail Ustaoğlu, “Aslında mahalle sakini kadınlarımızla da istişarelerde bulunmayı arzu ederdim. Burada herkesin sorumluluğunu üstlenen bir konumdayız. Öyle bir fırsat olursa bunu da konuşabiliriz. Onların da dertleri, sıkıntıları olabilir. Valiliğimize gelemeyebilirler. Bizlerde eşlerimizle birlikte o ortamları da oluşturabiliriz. O konuda da inşallah önümüzdeki süreçte bir adım atabiliriz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırarak toplantıya katılanlara teşekkürlerini bildirdi.
Vali İsmail Ustaoğlu’nun ardından konuşan Belediye Başkanı Mete Memiş de belediye hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Mahalle sakinlerinden gelen Mahalle Odalarında verilen yemeklerin belediye tarafından karşılanması talebine olumlu yanıt veren Belediye Başkanı Mete Memiş, 2017 yılı itibariyle bu hizmetleri belediyenin üstleneceğini açıkladı.
Toplantı, vatandaşların çeşitli konularda görüş ve taleplerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.