Bayburt Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006Bilim Fuarı açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Kurum Müdürleri, Okul Müdürü Mahir Pamukcu, okul öğretmenleri ve öğrencilerin katıldığı fuarın açılışı şölen havasında yapıldı. Öğrencilerin halkoyunları gösterileriyle başlayan fuara ilgi de oldukça yüksek oldu.

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan fuarın açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Mutlu Almalı ile birlikte kesen Belediye Başkanı Memiş, 23 projenin sergilendiği stantları tek tek gezerek öğrencilerden hazırlanan proje ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Öğrencileri projelerinden dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Memiş, geliştirilebilir projeler için belediyenin her zaman destek olacağını bildirdi. Projelerini tanıtan öğrencilerle ayrı ayrı sohbet eden Başkan Memiş, bazı projelerin hayata geçmesi gerektiğini ve bu konuda Bayburt Belediyesi’nin her türlü katkıyı sunacağını söyledi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Bayburt Ortaokulu tarafından hazırlanan projeler arasında, Akıllı Okul, Atık Pillerin Toprak ve Canlılar Üzerindeki Etkisi, Aydınlık Kitap, Benzinli mi Dizel mi, Bitki Gelişiminde Sıcak Suyun Etkisi, Bozulmayan Patates, Bünef Denizde Yaşam, Bayburt’un Mahalle İsimleri, Doğal Beslen Sağlıklı Yaşa, Geri Dönüşümün Önemi Nedir, Matematikle Eğleniyorum, Mikropuf-Mikropsil, Parmak İzi, Sokak Hayvanları İçin Su Sistemi, Şanslı Matematik Merdiveni, Temiz Perde ve Vitamin Kutusu vb. konular işlendi.