Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, her yıl 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesajında, Türk Kızılayı’nın kurulduğu günden bu yana dünyanın dört bir yanında, görev yaparak yardıma ihtiyacı olanların yanında olduğunu belirten Başkan Bakıcı, “Türkiye Kızılay Derneği kuruluşundan bu yana, milletimizin yardımlaşma ve dayanışma gücünü harekete geçirerek, insani değerlerin güçlenmesine, toplumlar arasında barış ve dostluk köprülerinin kurulmasına büyük emek vermektedir. Dünyanın her yerinde aktif görev yapan Kızılay, ırk, din, dil ayrımı yapmadan, yoksulların, muhtaçların ve yardıma ihtiyacı olanların yanı başında olmuş, milletimizi en güzel şekilde temsil etmektedir” ifadelerine yer verdi.
Kızılay’ın yalnızca afet hallerinde değil, yurt içinde rutin hale gelmiş faaliyetleriyle de halka destek verdiğini hatırlatan Başkan Bakıcı, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Kızılay, sosyal güvencesi olmayan kişilere ilaç ve ücretsiz sağlık yardımı yapıp, engelli vatandaşlarımıza yardım elini uzatarak, aş ocaklarında her gün binlerce yoksul vatandaşımıza sıcak yemek sunuyor. Ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılayarak çok önemli hizmetler vermeyi sürdüren Kızılay, bu önemli görevi insanlık adına üstlenip hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Kızılay’ın değerli yönetici ve çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay Haftası’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”