Türk Eczacıları Birliği tarafından yürütülen Smart ve Akıllı Eczane Modeli Projesi kapsamında Bilecik’te semineri düzenlendi.

Türk Eczacıları Birliği Bilecik İl Temsilciliğinde düzenlenen seminere Eskişehir Eczacı 2’inci Odası Başkanı Pınar İrten Karahüseyinoğlu, eğitmen Hacer Aksoy Işık ile Melek Ökten ve Bilecikli eczacılar katıldı. Proje hakkında bilgi veren Karahüseyinoğlu, Türk eczacılarının oluşturulacak yeni bir hizmet modeli ile, eczacılık mesleğine artı bir değer kazandırmak olduğunu söyledi. Bu değeri tüm paydaşlar ve toplum tarafından görünür kılmak, bu doğrultuda eczacılık mesleğinde bir değişim kültürünü oluşturmak ve geleceğimizi şekillendirmek istediklerini anlatan Pınar İrten Karahüseyinoğlu, “Biz burada akademik boyutta bir eğitim vermiyoruz. Smart ve Akıllı Eczane Modeli Projesi Türkiye çapında yaygınlaştırılmasından sonra tüm bölgelere anlatarak başladığımız bir işlem. Normal yardımlaşma programlarında diğer illerde yaptığımız gibi bugünde Bilecik’te yapıyoruz. Artık Bilecik’te ’bu işin içine dahil olsun’ dedik. Ben bu konuda koordinatörüm. Bu seminerler 2015 yılında başladı. Bizlerde bu seminerlere defalarca katıldık, dinledik ve öğrendik. Bu eğitimleri alıp nasıl uygulayacağımızı öğrendikten sonra sizlere anlatma aşamasına geldik” dedi.

Karahüseyinoğlu’nun konuşmasının ardından seminere katılan Hacer Aksoy Işık ile Melek Ökten tarafından Bilecikli eczacılara Smart ve Akıllı Eczane Modeli Projesi kapsamında bilgi verildi.