Bilecik 1. Amatör Lig 12’inci hafta mücadelesinde Bilecikspor zorlu Söğüt deplasmanında kazanması bildi.
Söğüt İlçe Stadı’nda oynanan Bilecik 1. Amatör Lig 12’inci hafta mücadelesinde Bilecikspor, Söğüt Spor’u 2-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçın orta hakemi Mustafa Kurnaz’ın başlama düğününün ardında maça iyi başlayan Bilecikspor, maçın 10’uncu dakikasında Celal Daş’la 1-0 öne geçti. Bu gol orta sahada mücadele şeklinde maçta, Bilecikspor bulduğu atakları değerlendiremedi. Maçın 40’ıncı dakikasında Bileciksporlu Fuat Önal ile Söğüt Sporlu Zafer Subaşı’nın girdiği ikili mücadele sonucu Söğütsporlu oyuncu sakatlanınca oyun 2 dakika durdu. Bu pozisyon sonrası ataklar sonuçsuz kalınca ilk yarı deplasman ekibi Bilecikspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.
İkinci yarıda başa baş mücadele içinde gererken, maçın 60’ıncı dakikasında Tolga Burulday’ın asistini boş kaleye gönderen Celal Daş kendisinin ikinci golünün atarak takımını 2-0 öne geçirdi. Bu gol sonrası Söğüt Spor bulduğu 2 net pozisyondan yararlanamazken, Bilecikspor ise; sayısız gol pozisyonu harcadı. Maç Bilecikspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.
Bu galibiyet sonrası Bilecikspor 1 maç eksiğiyle 10’da 10 yaparak puanını 30’a çıkarırken, Söğüt Spor 18 puanda kaldı. Bu haftayı BAY geçen lider 1308 Osmaneli Belediyespor ise; 31 puanla zirvedeki yerini korudu.
“Dostluk kazandı”
Maç sonunda maçı değerlendiren Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol, zorlu bir deplasmanda galip geldiklerini söyledi. Bu haftayı da kayıpsız geçerek 10’da 10 yaptıklarını anlatan Kol, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu maçının kazanını bence dostluk oldu. Centilmence mücadele etti iki takımın mücadelesinde kazanan biz olduk. Şimdi kendi seyircimiz önünde lideri konuk edeceği. Bu maçı kazanarak puan farkını 2’e çıkarmak istiyoruz. Sonra da erteleme maçımız olan Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu maçını oynayarak devre arasına gideceğiz. Önceliğimiz 1308 Osmaneli Belediyespor maçı. Tüm hafta bu maç için tam takım hazırlanacağız” dedi.
Öte yandan günün diğer bir maçında 1299 Bilecik Kulübü deplasmandan Gölpazarı Belediyespor’u 1-0 yendi.