Bilecik’te “53. Kütüphane Haftası” düzenlenen törenle kutlandı.

Bilecik Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen program öncesi protokol üyeleri ve katılımcılar “Sessiz Kitap Okuma”etkinliğine katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Bilecik Toki Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Açılış konuşması yapan Bilecik İl Halk Kütüphanesi Müdüresi Pınar Dengiz, Kütüphane Haftasının ve kitap okumanın öneminden bahsetti. 53 yıldır hafta olarak kutladıklarını belirten Dengiz, “Kütüphanecilik veya belge bilgi ana bilim dalları adı altında üniversite düzeyinde eğitimi verilen, meslek olarak seçtiğimizi önemini vurgulamak için çalıştığımız, yaşamınıza dokunmak, daha çok kullanıcıyla ulaşabilmek için Anneler Okuyor Çocuklar Anlatıyor Masal Anlatma yarışması, Ekmek Arası Kitap, Ailemle Okuyorum, Eğlen Kütüphanede Öğren ve Bahçe Kütüphane fikrinden yola çıkarak oluşturulan bir canlı kütüphane başta olmak üzere ürettiğimiz kütüphane raflarında kitapların bulunduğu ve öğrencilerin ders çalıştığı bir mekan değildir” dedi.

Dengiz, kütüphanenin bilgi, aydınlık, yaşamlara dokunan, bilginin kalesi, yaşamak, bilim ve bir köprü olduğunu belirterek, ”Açılışımızda kütüphanemizin çatısı altında kitap, müzik, drama,röportaj, şiir, Hat Sanatı ve kaligrafik yazı örneklerinden oluşan sergimiz ile kültürümüzü oluşturan çeşitli dalları buluşturduk. Hedefimiz nitelikli, hayata tutunan, hayatımıza tutunan ve 3’üncü mekan olarak yaşamımızın ayrılmaz parçası olarak gördüğünüz bir Halk Kütüphanesi olmaktır” dedi.

Konuşmanın sonunda program Eskişehir’den gelen Hattat Kaligrafist Sanatçısı Özdemir Şenova’nın Hüsn-i Hat sergisinin gezilmesinin ardından program son buldu.