Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Engelliler Derneği üyeleri, aileleriyle birlikte Kent Konseyinin desteğiyle düzenlenen İstanbul tarih ve kültür gezisine katıldı.
Dernek Başkanı İsmail Çelik, dernek üyeleri ve ailelerine bu imkânı sunan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli’ye teşekkür etti. Çelik, “3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle dernek olarak Bozüyük Kent Konseyine ilettiğimiz gezi talebimiz olumlu karşılandı. Talebimiz doğrultusunda İstanbul tarih, kültür ve teknoloji ziyareti gerçekleştirdik. Hayatında deniz görmemiş hiç İstanbul’a gitmemiş engelli ve ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi. Gezi kapsamında sabah Eyüp Sultan Camii ve türbesi ziyareti, daha sonra Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya müzesi, Sultanahmet Camii ve Eyaf Engelsiz Yaşam fuarı, son teknoloji engelsiz yaşam ürünlerinin sergilendiği Cnr Expo fuar alanı ziyaret edildi. Dernek üyelerimiz ve aileleri bu geziden son derece memnun oldular. Hayatları boyunca gitmeye fırsat bulamadıkları tarihi ve kültürel mekânları ziyaret ettiler. Gezimiz yüksek moral motivasyonu ile son buldu. Bizlere bu imkânı sunan Bozüyük Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli’ye dernek üyelerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayan Çelik, kendilerinin her günü 3 Aralık anlamında gördüklerini ve engellilere yönelik hak aramaya ve hizmet etmeye yılın her gününde aynı heyecanla çalıştıklarını söyledi. Engelleri kaldırmanın toplum sorumluluğu ve birliktelik gerektiren bir durum olduğunu kaydeden İsmail Çelik, 3 Aralık’ın kendileri için farkındalık günü olduğunu belirterek halktan kendilerinin farkında olmalarını beklediklerini ifade etti.