Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, basın mensuplarının işinin çok zor olduğunu, herkese her şeyi beğendirmenin mümkün olmadığını belirterek, "Haber değeri taşıyan işler birilerini rahatsız ediyor. Gerçek habercili yapıldığında da çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz” dedi.

Vali Büyükakın, Bilecik İHA muhabirleri İbrahim Sünetci ve Cem Kaan Toka’yı makamında kabul etti. Basının önemine değinen Büyükakın, “Basının işi çok zor. 15 Temmuz gecesi biz bunu gördük. Gerçekten habercilik ilkelerine uyulup, habercilik yapıldığında o iş kıymetlidir. Haberci sadece yorum yaparak haber yaparsa bir siyasetçiden farkı kalmıyor. Baskı grubundan bir farkı kalmıyor. Baskı grubu bir şey olacaksa basın grubu değil, baskı grubu olunur. Valilik nasıl tarafsız olmak zorundaysa, basın da aslında olayı ele alıp eleştirilmesi gereken bir konuyu eleştirerek ama maksat sonuç almaktır. Böyle, böyle oldu demek kolay, nasıl olsunu demek zor. Her karar başka bir kararın verilememesi anlamına geliyor. Aslında her karar başka bir kararla avantajlı ve dezavantajlı yönleriyle değerlendirilir. Basın gerçekten fark edilmesi gereken bir konuyu fark ettirir, şöyle olursa daha iyi olur gibi bir yaklaşımda olursa var olan konuyu, tartışılan konuyu her tarafın bakışıyla anlatırsa o zaman güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Basın ilkeleriyle ilgili düzenleyici maddeler çok güzel. Basın bu ülkede bağımsız varlıktır. Bir fikrin devamının takipçisi basın olacak. Bu Bilecik’e kazandırır. Ben buranın kaçıncı valisiyim bilmiyorum, ama Özel Kalem Müdürü Filiz hanımın gördüğü 16’ncı valiyim. Burada kaç ay kalacağım belli değil. Ama 5 yıldan uzun olmayacağı kesin. İnşallah burada ortak konuları çoğaltırız” dedi.

“BEBKA toplantısına gideceğim, özellikle o yoldan geçeceğim”

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, kamuoyunu yakından ilgilendiren Bilecik- Yenişehir yoluyla ilgili açıklamalar bulunarak, “Kamu ihale kurumu diye bir kanun var malum. O kanun idarelerin eline hiçbir şey bırakmıyor aslında. Yapılan ihaleden sonra idare kendine gelen en düşük teklifi onaylamak zorunda. BEBKA toplantısına gideceğim, özellikle o yoldan geçeceğim” dedi.

“Ben çaycılık yapsam, çayı da iyi yapmaya çalışırım”

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik için her şeyin iyisini yapacaklarının dile getirerek, “Ben çaycılık yapsam, çayı da iyi yapmaya çalışırım. Belediyeye danışmanlık yaptık, onu iyi yapalım diye uğraştık. Onu saydığımızda belediye tecrübemiz 12 yıl aslında. Belediyede genel sekreter oldum. Altı tane daire başkanlığı bana bağlıydı. Onları iyi yapmaya çalıştık. Vali oldum şimdi de burada elimizden geleni yapacağız. Şehre eser kazandırmak için bir bakmak lazım. Nerede ne var, doğru mu değil mi, kenti tanımadan sallamış oluruz. Hayatta kenti tanımadan hiçbir şey yapmadım. Uzun vadeli kararlar üzerinde çalışılarak alınır. Geleli 20 gün oldu, buradan evi bulurum, ama bu kadar. Belediyecilik yapmadan gelseydim, algılamam çok uzun sürerdi. Şarkı söylemeyi bilmem, ama yanımdaki iyi mi söylüyor, kötü mü söylüyor onu anlarım. Adamı dinliyorum, söylediğine bakıyorum buradan iş çıkar diyorum. Bu tür yerlerin tespitiyle ilgili karar vermek lazım. Şehrin genişleme alanlarına bakılır, arazinin büyüklüğüne, kamu arazilerinin var olup, olmadığına bakılır. Söğüt şenliklerinden sonra diğer işlere daha hızlı bir şekilde bakacağım” dedi.

“Nüfusun 1,2 arttığı bir kentte çok değişme olmaz”

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın son olarak Bilecik’in nüfusunun yüzde 1,2 oranında arttığı gözlemlediğini dile getirerek, “Nüfusun yüzde 1,2 arttığı bir kentte çok değişme olmaz. 1.2’lik bir nüfus artışı kentin büyümemesi anlamına gelir. Bu kentin nüfusu artmasa bile gelir düzeyi arttıkça ülkenin araba sahipliği artacağı için yetmeyecek. Onu ben görüyorum. Nüfus artsa 10 sene sonra da yetmeyecek. Ben burada başlarım, 10 sene sonra ses gelir. Ben buraya kamu hizmeti yapacağım dersem, muhtemelen valilik sürecine yetmez. Buraya karar verme sistemini değiştirirsem, benim yapacağım en büyük katkı o olur. Bu çok daha kıymetli bir katkıdır. Sistemden kastım sadece alt yapı değil. Üst yapıda da karar verme sistemini değiştirirsek, kamunun karar alış biçimini değiştirirsek alınan her kararın alınmasında doğru sonuçlar oluşur. Ben burada valilik sürecinde bir bina kurmuş olmam ama o sistem 10 sene sonra yapılacak bir hizmete de yardımcı olur. Şehirler yapılan binalarla değil, planlarla yönetilir. Para olursa dünya yapılır” dedi.