Bozüyük Tiyatro Günleri, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı” adlı oyun ile devam etti.
Türkiye’nin yakın geçmişinde yer alan ve ’Kara Çarşamba’ olarak bilinen 2001 ekonomik krizi, “İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı” oyunu ile anlatıldı. Türkiye’de oldukça kötü zamanlar yaşanmasına neden olan ekonomik krizi konu alan tiyatro oyunu, üniversiteden mezun olmuş ve iş bulmakta sıkıntılar yaşayan bir gencin yaşantısını esprili bir dil ile anlatırken, izleyenlere o dönemde yaşanan olayları hatırlattı. İşsizlik ve parasızlık ile boğuşan bir gencin zamanla içine düştüğü bunalım ve akıl hastanesinde sonlanan hikâyesinin anlatıldığı oyun, yaklaşık olarak 2 saat boyunca seyirciyi büyüledi.
Oyunun sonunda seyirciler tarafından uzun süre alkış alan oyuncular sahnede devleşti. Oyuncu Burak Tulumbacı’ya plaketini vermek için sahneye davet edilen Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru, “O dönemde yaşanmış olan sıkıntıları hatırlatarak, bizlere bir kez daha ülkemizin bugün geldiği noktadan memnuniyet duymamızı sağlayan oyuncumuza ve tiyatro oyununda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca salonda bulunan herkes adına böylesine güzel bir kültürel etkinliği bizlere sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Fatih Bakıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.