Üniversite öğrencileri Ufuk Aktaş ve Sahaf Aziz Küçük adlı iki arkadaş, İstanbul’dan çıktıkları Marmara ve İç Anadolu Bölgesi bisiklet turu kapsamında Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te mola verdi.
’’Soğuk hava koşulları bisiklet dostluğumuza engel olmadı’’ diyen arkadaşlar, turları kapsamında Bilecik’te oldukları için büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, bisikletlilerin amacının bisikletin varlığı, hayatta ve ulaşımdaki yerini vurgulamak olduğunu belirterek; ’’Yolcularımız, İstanbul’dan çıktıkları bisiklet turunda Bilecik’te mola verdiler. Bizler de Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği olarak onları karşıladık. Belediyemizin yapmış olduğu desteklerle de misafirlerimizi en iyi şekilde karşılamaya çalıştık. Belediyemiz tarafından ilimize ait hediyeler taktim edildi. Bilecik’te arkadaşlarımızla birlikte şehrimizin tarihi ve kültürel yerlerini gezme imkanı bulduk. Ben arkadaşlarımıza hayırlı ve güzel yolculuklar diliyorum’’ dedi.
’’Bisiklet ve dostluk için çıktığımız yolculukta amacımız bisikletin dostluğunu vurgulamak’’
Bisiklet Yolcusu Aziz Küçük, çıktıkları tur hakkında yaptığı açıklamada, iki gün boyunca çok zor koşullar altında yolculuk ettiklerini belirterek, ’’Bilecik Belediyesi ve Hakan beyin bizleri karşılamasından mutlu olduk ve bisikletimiz ile her seferinde pedallarken motivasyon bulduk. Bilecik’i çok sevdik ve ikinci bir memleketimiz oldu. Turumuz ile bisikletin farkındalığını ortaya koymak. Arkadaşım Ufuk’la bisiklet sayesinde tanıştık. Bisikletin, böyle kısa bir sürede dostluğa vesile olması bizleri memnun etti ve böyle bir yolculuğa çıkmaya karar verdik. Aslında turumuzdaki sihirli kelimenin ’’bisiklet’’ olduğunu söyleyebilirim. Turumuzun amacı, iki aylık bir hukukumuz olmasına rağmen bisikletin böyle kısa bir zaman diliminde yeni dostluklar meydana getirdiğini göstermek. Marmara ve İç Anadolu’daki illerimizi kapsayacak bir turumuz ile bu hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız.’’