Bilecik’in Vezirhan beldesinde bulunan Vezirhan Ortaokulunda, Çanakkale Zaferi ve 15 Temmuz temalı resim sergisi açıldı.

Vezirhan Ortaokulunda Görsel Sanatlar öğretmeni Mustafa Demirkazık tarafından idari katta hazırlanan Çanakkale Zaferi ve 15 Temmuz temalı resim sergisi açılışına, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, şube müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Erkan Arı, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilere bir tarih ve kültür bilinci oluşturmak ve vatan sevgisini onların kalplerine yerleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, bu sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, Çanakkale Zaferiyle Türklerin bir tarih yazdığını anlatarak, “Bu zaferin Türk ve dünya tarihi açısından önemli sonuçlar doğurdu. ‘Hasta adam’ denen Osmanlı Devletinin tüm imkansızlıklara rağmen yekvücut olup ayağa kalkarak yedi düvele gerçek gücünü gösterdik. Tarihimizde simgeleşmiş bir şahsiyet olarak Seyit Onbaşı’nın iman gücü ile yaptıklarının hafızalara kazındı. Bir başka tarihi olay haline gelen 15 Temmuz darbe girişiminde de aynı iman ve vatan sevgisiyle Seyit Onbaşı gibi Ömer Halisdemir’in de vatan sevgisi ile hareket ederek adeta şehadete koştu. Ama bulunduğu yeri hainlere, düşmanlara vererek terk etmedi. İşte bu bilinci, bu vatan sevgisini daima canlı tutmak ve yeni yetişen nesle aktarmak gerekir. Bu bakımdan açılan serginin çok önemli ve öğrenciler açısından yararlı” dedi.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri şiirler okumasının ardından Çanakkale Zaferi ve 15 Temmuz temalı sergi açılışı gerçekleştirildi.