Teknoloji alanında en çok neyi konuştuğumuzu Beyaz Gündem ekibi olarak kamuoyunda okuyucularımız için araştırdık ve dikkat çekici bir sonuca ulaştık. “Apple mı Samsung mu” tartışmalarının gündemin birinci maddesi olduğunu yaptığımız kamuoyu araştırması ile elde ettik. Bununla birlikte mili askeri silah ve araç üretimi, bazı sanal oyunlar gibi farklı gündemlerde en çok konuşulan konular arasında.

Teknoloji severlerin ve akıllı telefon kullanıcılarının Apple ve Samsung karşılaştırmalarını duymayan yoktur. Hatta en ilgisiz kişiler dahi bu tartışmalara tanık olmuştur. Türkiye’de kamuoyunun teknoloji ve akıllı telefon alanında uzun süredir gündemde olan ve uzun sürede tartışılmaya devam edeceği düşünülen bir konu olduğunu anlıyoruz. “Apple mı Samsung mu” sorusunun yanıtı sadece Türkiye teknoloji sever ve akıllı telefon kullanıcılarının gündeminde değil, dünyada da benzer gündemler var. Öyle ki, geçtiğimiz aylarda “Apple mı Samsung mu” tartışması yüzünden ABD’de bir insanın bile çıkan kavga sonucu hayatını kaybettiği gündeme oturmuştu.

Peki, gerçekte Apple mı Samsung mu daha iyi? Elbette bu sorunun cevabına net bir yanıt vermek, “tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan” sorusuna yanıt aramak kadar zor. Çünkü genellikle her iki markanın da tutkulu kullanıcıları, kendilerinin önemli gördükleri özellikleri kendi tutkunu oldukları markanın karşılamasından bahsediyor. Böylelikle net kriterler belirlenerek ölçüt olarak kabul edilmesi güçleşiyor. Alanın uzmanlarına göre ise her iki markayı karşılaştırmak biraz anlamsız. Ancak telefonların özellikleri karşılaştırılabilir ve tüketiciye sunulabilir. Ancak bir markaya iyi diyerek diğerine tercih etmek o kadar kolay değil.