Arama motoru gibi birçok sitenin ziyaretçisinin akış kanal kanalları açısından verdiği sıralamalar önemsenen Alexa, web siteleri bulundukları ülke ve dünyada ki diğer web siteler arasında sıralamaya koyuyor. Böylelikle web sitelerin kazançlarında dahi ciddi bir parametre olan Alexa, farklı hizmetlerde sunuyor.

ALEXA'YA ERİŞİM SORUNU

Ancak Alex'ada ki son zamanlarda uygulanan değişiklikler webmaster ve site sahiplerini endişelendiriyor. İnternet devine bugün yapılmak istenen bazı web erişimlerinde problem çıktı ve kullanıcılar girmek istediklerinde Alexa sayfasında hata mesajı aldılar. İnternet sitelerine değer biçecerek sıralamalarını belirleyen Alexa'nın bu erişim problemi ise dikkat çekti.

Alexa'nın son zamanlarda dikkat çeken farklı bir değişikliği ise sıralamalarda ki dalgalanmalar oldu. Alexa son zamanlarda sıralama parametrelerini değiştirmiş olmalı ki bazı siteler bir anda gerilerken, bir kısım siteler ise oldukça ön sıralarda yer aldı. Ani dalgalanmalar bir çok webmaster ve site sahibi açısından endişe ile karşılandı.