Akıllı telefonlarda en çok tercih edilen Google Chrome fonksiyonelliği ve esnek kullanım rahatlığı sunduğundan en çok tercih edilen web tarayıcısıydı. Kendini Google Chrome karşısında ne kadar kanıtlayabileceği bir tartışma konusu olsa da Lite Speed isimli internet tarayıcısı fonksiyonları ve tüm özellikleri açısından dişli bir rakip olarak Google Chrome’un karşısına çıktı.



Hemen herkesin cebinde olan akıllı telefonlar veya çantalarınızda bulunan tabletler için geliştirilen alternatif Lite Speed tarayıcı, bir web tarayıcısından beklenebilecek hemen her şeyi en güzel şekilde sunuyor. Elbette web kullanıcılarının en önemli kriteri web tarayıcısının hız açısından nasıl bir performans sergilediğidir. Lite Speed hız açısından kendisini değerlendiren kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor.



Web tarayıcısında kullanıcıların aradığı en önemli kriter hız olsa da, web tarayıcılarında kullanıcıların aradığı farklı kriterlerde var. Bunların başlıcaları çoklu özellikler ve güvenlik özellikleri denilebilir. Lite Speed bu kriterler açısından değerlendirildiğinde de başarısını konuşturmayı başarıyor.



Söz konusu Webkit tabanlı web tarayıcısı aynı zamanda okuyucu moduna uygun çalışma, web gezintisi sırasında sizi rahatsız eden reklamların açılmasını engelleme ve gizli mod ile web gezintisine çıkma özellikleri gibi imkanları da kullanıcılarına sunuyor. Bununla birlikte erişim engeli almış sitelerinde Lite Speed için girilmez yerler olmayışı dikkat çekiyor. Çünkü söz konusu wen tarayıcısı desteği ile de kullanıcılarının özgür gezintisine destek olmayı hedefleyen bir tarayıcı olarak hizmet veriyor.



Lite Speed’i diğer birçok tarayıcıdan ayıran önemli bir özellik daha yer alıyor. Çünkü bu web tarayıcısı açık kod imkanı sunarak programcı ve yazılımcılara ücretsiz imkanlar sunuyor. Böylelikle isteyen uzmanlar bu web tarayıcısını istekleri doğrultusuna geliştirme imkanı bulabiliyorlar. Ve elbette en önemlisi ise Türkçe’yi de destekleyen dil opsiyonlarına sahip olmasıdır.