Web sitelerinin Google tarafından analizi sonucu web sayfalarına 10 üzerinden verdiği puanla, Google sıralama ve değer algoritması için veri sağlıyordu.

Herkese açık bir şekilde tüm sitelere verdiği Pagerank değerini paylaşan Google, belirli periyotlarda tüm web sitelerine gönderdiği botlarla değer ölçümü yaparak pagerank puanını güncelliyorudu.

Uzun zamandır pagerank değerlerini güncellemeyen Google'ın artık algoritma değiştirdiği ve internet sitelerini farklı şekillerde değerlendirdiği gündeme gelmişti. Son güncelleme de edinilen pagerank puanı tüm sitelerde uzun süre güncellemedi.

PageRank Değerleri Sıfırlandı

Pagerank değerleri yaklaşık 3 senedir güncellenmemesine karşın, siteler üzerinden temel ve teknik ticari ilişkilerde pagerank değeri halen kullanılıyor ve çeşitli problemler oluşturuyordu. Gelişen veya gerileyen siteler 3 sene önceki PageRank değeri nedeniyle haksız ticari ilişkilerin gelişmesine neden oluyordu.

Google duruma dün itibariyle son vererek tüm web sitelerin pagerank değerlerini sıfırlayarak eşitledi. Google'ın pagerank değeri konusunu tarihe gömeceği tahmin edilse de net bir açıklama henüz yok.

Google Pagerank değeri yerine alternatif bir puanlamanın olup olmayacağı veya Pagerank mantığını referans alan çeşitli web site değeri puanlayıcılarının yeterli olup olmayacağı merak konusu oldu.