Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Güney Ege Bölgesi'nde bulunan turistik merkezlerin tanıtımının yapılacağı tek bir internet sitesi kurmayı planladıklarını söyledi. Kocatepe, bölgenin kalkınmasına yönelik maddelerinin ve projelerin görüşüldüğü, Aydın’da düzenlenen Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) toplantısında konuştu.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinin oluşturduğu GEKA'nın 74. yönetim kurulu toplantısı, Aydın Valiliği’nde, Vali Kocatepe başkanlığında yapıldı. Turizmin, bölgenin en temel ortak özelliklerinden biri olduğunu belirten Kocatepe, “Ajans koordinasyonunda, bölgemizdeki farklı kurumların kendi il veya ilçeleri için geliştirdikleri turizm tanıtım fikirleri ve projelerin tamamını tek bir web sitesinde toplamayı hedefliyoruz. Bölge tanıtımının etkin ve yenilikçi olarak yapılmasını sağlayacak Güney Ege Turizm Tanıtım Portalı projesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Proje, Güney Ege’nin tüm turizm öğelerini tek bir yerde güncel olarak toplayarak, sosyal medya uygulamaları ve akıllı telefon işletim sistemlerine de uyumlu bir yapıya sahip olacak.” dedi.

Toplantıda ayrıca GEKA'nın 2016 yılı taslak çalışma programı ve bütçesiyle yürütülmesi planlanan destek programları değerlendirildi. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılınıp katılınmaması da yönetim kurulu üyeleri tarafından görüşüldü. Toplantıya Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.