Yiğit Dedeoğlu Aralık ayının gelmesiyle birlikte sürücüleri kış lastiği konusunda uyarıyor.

Dedeoğlu öncelikle 1 Aralık 1 Nisan tarihleri arasında uygulanacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması için sürücüleri uyararak kış lastiği temin etmeleri gerektiğini belirterek, tarihe de bağlı kalınmadan hava sıcaklıklarına göre kış lastiklerinin takılması gerektiğini belirtti.

İleri sürüş teknikleri uzmanı Yiğit Dedeoğlu, kış lastiğinin kar lastiği olarak adlandırılmasının da yanlış olduğunu belirterek, kar lastiği isminin kullanılması bu lastiklerin yalnızca karlı zeminlerde iyi sonuçlar verdiği algısı yaratacağını, bununda yanlış olduğunu, kış lastikleri +7 derecenin altında ki tüm sıcaklıklarda ve her türlü zemin şartlarında 4 mevsim ve yaz lastiklerine oranla çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirterek sürücülerinin araçlarının yola daha iyi tutunacağını ve fren mesafelerinin daha kısa olacağını söyledi.

Dedeoğlu, yaptığı ileri sürüş teknikleri eğitimlerinde de sonuçlarını net bir şekilde görebildiğini ifade ederek kış lastiklerinin sadece çeker dingil üzerine 2 adet olmak yerine 4 lastiğe birden takılması gerektiğini söyledi. Çeker dingile takılan kış lastikleri yalnızca aracın çekişinin kuvvetli olmasını sağlayacağı gibi frenlemelerde fren mesafesinin yine uzun olacağını belirterek ancak 4 lastiğin birden kış lastiği olması durumunda olumlu sonuçlar alınabileceğini sözlerine ekledi.

Yiğit Dedeoğlu kimdir?


Yiğit Dedeoğlu özel ve kamuda çalışan binlerce kişiye güvenli sürüş ve ileri sürüş teknikleri eğitimleri vermiş bir ileri sürüş teknikleri uzmanı olmanın yanı sıra yeminli adli bilirkişi olarakta görev yapmaktadır. Web sitesinden kendisi hakkında daha fazla bilgi alabilir, kendisiyle iletişime geçerek trafik, trafik güvenliği ve ileri sürüş teknikleri ile ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtını kendisinden bulabilirsiniz.