Whatsapp’ın güvenlik açığından haberdar olan uygulama geliştiricisi firma, gizlilik ayarlarını yeniden gözden geçirdi. Tespit edilen güvenlik açığı büyük bir problemi de gündeme getirdi. Öyle ki hackerlar tarafından bu açık zaten keşfedilmişti.

Güvenlik açığı Whatsapp uygulamaya koyduktan sonra teknoloji haberlerinde sıkça rastladığınız ve eğer bu uygulamayı kullanıyorsanız yüksek ihtimalle bileceğiniz bir özellikten kaynaklanıyor. O özellik yakın zaman çok konuşulan ve gönderilen mesajı karşı tarafın okuyup okumadığı bilgisini gösteren “mavi tık” işaretidir.

Mavi tık özelliği sonrasında Whatsapp kullanıcılarının birçoğunun duyduğu rahatsızlık gündeme gelmiş ve uygulama geliştiricisi firma geçtiğimiz günlerde bu özelliği kapatma şansını kullanıcılara tanımıştı. Böylelikle size uygulama üzerinden gelen mesajları okumanıza rağmen eğer istemiyorsanız karşınızda ki kişiye mesajı okuduğunuz bilgisi gitmiyor. Başka bir tabirle siz mesajı okumanıza rağmen karşı tarafın ekranında mavi tık uyarısı çıkmıyor.

Mavi tık kapatılabilir oldu ancak mavi tık özelliğinin bir güvenlik açığını da beraberinde getirdiği bilgisi gündeme düştü. Siz mavi tık özelliğini kullanmak istemediğinizi gizlilik ayarlarınızdan belirttiniz ve size arkadaşınızdan bir ses dosyası geldi. Ancak Whatsapp’ta ki gizlilik açığı nedeniyle mavi tık kapatılsa da ses dosyalarında aktif olarak çalışıyor.

Bu açıkla birlikte karşı tarafın bu özelliği açık mı kapalı mı diye test etme imkânı doğuyor. Dolayısıyla bir gizlilik açığı meydana çıkıyor. Ancak en çarpıcı konu ise gizlilik açığı değil, güvenlik açığının da olduğu iddiasıdır. Öyle ki sanal dünyada bu açık nedeniyle hackerların kişilerin bilgilerini mesajlarını okuyabildiği iddia ediliyor.