MUĞLA (AA) - Türkiye’nin en büyük dördüncü zeytinyağı üreticisi olan Muğla'nın Yatağan ilçesinde, zeytinyağı tadım eğitimi verilmeye başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesinde düzenlenen eğitimde, İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Dr. Oya Köseoğlu, ziraat yüksek mühendisi Mehmet Ulaş ve gıda mühendisi Elif Burçin Büyükgök tarafından zeytinyağı tadımında dikkat edilmesi gerekenler anlatılıyor.

Oya Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıda ve ziraat mühendisleri, zeytinyağı üreticileri ve zeytinyağı fabrikası işletmecilerinin katıldığı eğitimi anlattı. Köseoğlu, eğitimler sırasında, zeytinyağının bahçeden yağın edilmesine kadar geçen sürede neler yapılması gerektiğinin anlatıldığını söyledi.

Zeytinyağını değerlendirirken, negatif ve pozitif değerlere baktıklarını belirten Köseoğlu, "Pozitif değerleri, acılık, yakıcılık, meyvemsilik özellikleridir. Bunlar ne kadar yüksek olursa, bizim için o kadar iyidir. Negatif özellikler ise şarabımsı, sirkemsi, küflü, bayat veya oksit gibi kusurlardır. Kişilerin, bu özellikleri algılamasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Köseoğlu, tadım eğitimleri sayesinde zeytinyağında kaliteyi de artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yatağan'da iki gün sürecek eğitimin ardından katılımcılara sertifika verilecek.