Şirket RE100 adlı küresel şirketlerin bulunduğu bir organizasyonda yer alacak.
Cupertino merkezli teknoloji şirketi Apple'ın çevre dostu enerji kaynakları kapsamında bir süredir çalışmalarda bulunduğu biliniyordu.

Bu doğrultuda yenilenebilir enerji kaynaklarını odağına alan Apple, küresel şirketlerin yer aldığı RE 100 organizasyonunda boy gösterecek.

Apple çevreci çözümlere yöneliyor

Apple Çevre, Politika ve Sosyal Girişimler Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, New York'ta gerçekleşen İklim Haftası Etkinliği'nde yaptığı açıklamada; şirketin RE100 adlı bir organizasyona üye olacağını söyledi.

Apple'ın yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde kararlı bir çalışma yürüttüğünün altını çizen Jackson, bu doğrultuda mücadele veren şirketlerin yanında olmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Enerji üretim zinciri içerisinde yenilenebilir enerjileri kullanacak olmalarından heyecan duyduklarını belirten Lisa Jackson, dünya genelinde temiz enerji girişimlerini destekleyen RE100'de yer almayı sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine ekledi.

2014 yılında The Climate Group ile CDP arasında kurulan ortaklık sonucunda yenilenebilir kaynaklardan elektrik enerjisi elde etmek amacıyla işlev gören RE100, çevre dostu enerjilerinin küresel şirketler tarafından kullanımını teşvik etmek hedefini taşıyordu.

RE100; Çin, Hindistan, ABD ve Avrupalı şirketlerden oluşan geniş bir katılıma sahip durumda.

Lisa Jackson RE100 ile birlikte Mesa, Arizona merkezli küresel veri komut merkezine enerjis sağlayacak 50 megawatt'lık Güneş Çiftliği Projesi'ni de duyurdu.

Apple Insider'da yer alan habere göre Apple'ın yenilenebilir enerji kaynakları projelerine 2 milyar dolar civarı bir yatırım yapması bekleniyor.

Şirketin gelecek süreçte benzer çevre dostu projelerde yer alması bekleniyor.

Kaynak: Shift Delete