Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde yapımı devam eden Teknokent inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Genel Müdür Ar, bakanlık olarak Teknokent’in tamamlanarak bir an evvel faaliyete geçmesi için destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’yi makamında ziyaret etti. Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile ilgili olarak gerçekleştirilen toplantıda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ve yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Prof. Dr. Ahmet Türk, Prof. Dr. Enver Atik ve Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu hazır bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Çelebi, Manisa CBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin hem bölge hem de ülke için önemli bir girişim olduğunu, Manisa CBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer alacak firmaların, üniversitenin yüksek bilimsel altyapısının da desteği ile üretim, AR-GE ve inovasyon odaklı çalışacaklarını ve Türkiye’nin Sanayi 4.0 vizyonu çerçevesinde katma değerli üretime destek olacaklarını ifade etti. Aralarında yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu üniversitemizin paydaşlarının da önemli bir destek verdiği MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yıl sonu itibariyle faaliyete geçirilmesinin planlandığını belirten Çelebi, bu konuda Bakanlığın verdiği destek için Doç. Dr. İlker Murat Ar’a teşekkürlerini iletti.
“Manisa teknoloji ve sanayi kenti olacak”
Toplantının ardından Teknokent inşaatına geçilerek burada incelemeler yapıldı. İncelemeler sırasında Manisa CBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin bir an evvel faaliyete geçmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini bildiren Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, bir tarım ve sanayi kenti olarak öne çıkan Manisa ilinin önemli bir sanayi ve teknoloji merkezi olmasının bölgeye ve ülkemize çok büyük katkıları olacağını söyledi.
Manisa CBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi inşaatında son aşamaya gelindiğini ifade eden Manisa CBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ise yüksek teknolojili üretim, AR-GE ve inovasyon odaklı projelere sahip firmalara kapılarının açık olduğunu, farklı alanlardan birçok firma ile ön görüşmelerin devam ettiğini, ön başvuruların alındığını ve altyapı yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte bölgede yer alacak firmaların bu vizyon çerçevesinde seçilerek faaliyete geçeceklerini belirtti.