Bu hizmet kiralamasında eğer kiralaya firma satıcı firmayla aynıysa yani yönetim de kiralayan firma tarafındaysa bu aşamada diğer hizmetleri de alabilir bunları kiralamaya dahil edebilirsiniz.  Bu hosting paketi uygulaması diğer kiralama yönteminden tabi ki daha pahalıdır. Ancak sadece server sunucu kiralama değil hizmet desteği de alabilirsiniz. Garantili fiziksel sunucu kiralaması yapabilir, barınma ve servis hizmetleri hakkında da destek alabilirsiniz. Bu şekilde bir uygulama size daha uygun mali bütçe sağlayarak sizin işinize konsantre olmanıza yardımcı olur. 

Sunucu kiralarken dikkat etmeniz gereken şeyler var. Sunucunun internet hızı bunlardan biri tabi ki. Sayfalarınızın büyüklüğü ve veri depolama hızı ve yeterli aksamı olmaması da seçeneklerden bir kaçı diyebiliriz. Hosting aldığınız server size hız olarak düşük hızda bağlanma olanağı veriyorsa siz de sunucunuz da bundan etkilenirsiniz ve ziyaretçileriniz de paylaşımları görüntülerken ve indirirken bu yavaşlığı fark ederler. Sunucunuzda bant genişliği yani disk alanı yeterli değilse müzil, resim ve video paylaşımlarınızda yeterli veri sağlayamazsınız. Site içinde ziyaretçi sayınıza paralel olarak bant genişliği ihtiyacınız olacaktır. Kısaca aylık veri transferiniz de diyebiliriz.

Kiralık sunucu hizmeti alırken sunucunun desteklediği program ve özelliklerine göz atmanız iyi olur. Öncelikle kontrol panellerinizin sunduğu veri tabanı, dosya alanı ve mail paylaşımı gibi programları bulundurması, sunucunun yazılımı gibi detayları gözden geçirmelisiniz.  Güvenilir veri saklama ve yebni yazılımlara uygun konumda olmalıdır. Site kurarken ihtiyaç duyacağınız ve ileride size sorun yaratmayacak özelliklerde sunucu kiralamaya dikkat ediniz. Dedicated server ile bu hizmetlerin tümünü kiralamış sayılır ve sorunsuz destek sahibi olabilirsiniz. Hosting firmanızı iyi seçtiğinizde sunucu üzerinde de problemsiz işlem sağlama şansınız olacaktır ve siteniz en iyi şekilde ziyarete açık kalacaktır.