Facebook'un güçlü bir sosyal ağ aracı olduğuna hiç şüphe yok.Peki bunu nasıl en iyi şekilde kullanabilir ve iyi uygulamaları bulabilirisiniz?Bu yazıda bunları ele alıyoruz.Eğer Facebook hesabınız yoksa bu yazıdan yararlanarak çok kolay bir şekilde edinebilirsiniz.
 
Bu yazıda özellikle Facebook'un (iş, marka yönetimi, vb.) Bir çok potansiyel kullanımından ziyade sosyal etkinliklere odaklanacağız.

İpucu 1: Durumunuzu Düzenli Olarak Güncelleyin

Bu, Facebook profilinizi aktif tutmak için yapılması gereken basit bir şey.Sayfanın en üstünde, "ne düşünüyorsun" yazan bir yer var. Burada bazen de “ne yapıyorsun” yazabilir.Günde bir kez, hatta birkaç günde bir kez güncellemeniz yeterli olacaktır.Bu sayede Facebook arkadaşlarınız arasında kaybolup gitmezsiniz.Ancak paylaşımlarınızın ilginç ve yararlı olmasına özen gösterin. Böylece daha fazla ilgi çekecek, ve paylaşımlarınızı takip edilebilir hale getirmiş olacaksınız.

İpucu 2. Grupları Kullanma

Gruplar, Web'de sosyal paylaşım ağının temel özelliğidir.Facebook'u etkin bir şekilde kullanmak için içeriği filtreleyebilmeniz için bazı gruplar oluşturmanızı öneririz.

Bu grupların özelliğini ayarlamak için biraz hüner gerekebilir.Facebook, bu özelliği "listeler" olarak adlandırıyor ve muhtemelen onları diğer Gruplar özelliğinden ayırıyor.

Facebook hesabınız için listeler ayarlamak için, Facebook ana sayfasına gidin ve sol taraftaki kenar çubuğundaki "daha fazla" bağlantısını tıklayın.Yeni bir grup oluşturmak için alttaki "Yeni liste oluştur" bağlantısını göreceksiniz.

İpucu 3: İçeriğinizi Diğer Kaynaklardan Ekleyin

Günümüzde muhtemelen Web'de birkaç yerden daha fazla içerik oluşturuyorsunuzdur.Bu sayede, Facebook profilinizi harici bir içerikle yeterince zenginleştirebilirsiniz.

Facebook'a harici içerik eklemek için Duvar sayfanızın sağ üst köşesindeki 'Seçenekler' bağlantısını tıklayın.Sonra 'Ayarlar'ı tıklayın.

Ardından seçili sayıda siteden Facebook duvarınıza "hikayeleri aktarmayı" seçebilirsiniz: Flickr, Digg, YouTube ve diğerleri.

Sayfanın dışındaki 'uygulama ayarları sayfası' bağlantısını tıklayarak Facebook'a diğer harici kaynaklardan içerik ekleyebilirsiniz.

İpucu 4: Fotoğraf ve Videolarla Profilinizi Aydınlatın

Bu neredeyse söylemeye gerek yok, ancak multimedya eklenmesi Facebook profilinizi ilginç ve çekici hale getiriyor.

Facebook yerine Flickr gibi özel bir fotoğraf sitesi veya video sitesi (Vimeo gibi) kullanıyorsanız, dosyalarınızı dışa aktarmanın yollarını aramalısınız.

İpucu 5: En İyi Facebook Uygulamalarını Arayın

Facebook, Mayıs 2007'de bir gelişme platformu haline geldiğinden beri, Facebook sayfanıza eklemek için binlerce uygulama hazırlandı.Giriş bölümünde belirtildiği gibi, bunlar önemsiz de çok yararlı da olabilir.Burada en iyi ipucu ilgi alanlarınızı tamamlayan uygulamaları bulmaktır.

Tavsiyemiz, ilgilendiğiniz anahtar kelimeleri bulmak için dizinde arama yapmaktır.Uygulamaların kalitesi büyük ölçüde değişir.Beğendiğiniz bir uygulamayı bulduğunuzda, profilinize ekleyebilirsiniz.Örneğin son zamanlarda bir sanat uygulaması oldukça popüler ve yararlı.