Kocaeli Bilişim Fuarı’nda konuşan Prof. Dr. Sinan Canan, insan beyninin kullandığımız teknolojik cihazlara uygun olmadığını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye’nin ilk ve tek bilişim festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Prof. Dr. Sinan Canan, insan beynini tanımamıza yönelik ilginç sunumuyla dinleyenlerle buluştu. İnsan beyninin 3,5 milyar yıllık bir AR-GE sürecinin ürünü olduğunu ifade eden Canan, beyin sistemimizin elimizdeki cihazlara uygun olmadığını kaydetti.

Fizyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan, insan beynini anlattığı konferansında, izleyicilere önemli bilgiler sundu. Beynimizin ne işe yaradığını ilginç örneklerle anlatan Canan, ”Bizim zamanımızda cep telefonu bile yoktu. Şimdi ise cep telefonunuzu kaybedince bir noktamız eksiliyor. İnsan beyni hayatta kalma donanımıdır. Bilgisayar gibi bakmaya başlarsak yanlış yaparız“ şeklinde konuştu.

Beynin duygusal bağlantı kuramadığı zaman öğrenemediğini belirten Prof. Dr. Canan, ”Duygusal bağlantı kurup öğrendiğimiz hiçbir şeyi unutmayız. İyi bir bilgisayar mühendisi olmak istiyorsanız, önce bilgisayarı parçalayıp takmanız gerek. Onu severek yapmanız lazım. Böylece o işin adamı olursunuz“ dedi.

“İnsan beyni 3,5 milyar yıllık bir AR-GE sürecinin ürünüdür” diyen Prof. Dr. Canan, ”Beyin sistemi elimizdeki cihazlara uygun değil. Einstein’ın dediği gibi bir çocuğun zeki olmasını istiyorsanız ona masallar anlatın. Çocuklarınızın hayal kurmasını sağlayın. Ne yazık ki hayal edebileceğimiz şeyler azalıyor” ifadelerine yer verdi.