Isparta Çünür Bölgesi’nde yüksek ve alçak gerilim elektrik şebekesini yenileyen AEDAŞ, şehir merkezindeki havai hatları yeraltına aldı. Enerji nakil hatlarının yer altına alınmasını da kapsayan 9.6 milyon liralık yatırım projesinin yüzde 70’ini tamamlayan AEDAŞ yılsonuna kadar projenin tamamını bitirmeyi planlanıyor.

Antalya, Isparta ve Burdur’da elektrik dağıtım hizmetini üstlenen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) Isparta Çünür’de toplam 9.6 milyon liralık yatırımla yüksek ve alçak gerilim elektrik şebekesini yenilemek üzere başlattığı çalışmaların yüzde 70’ini tamamladı. AEDAŞ, şehir merkezine elektrik taşıyan havai hatları da kaldırılarak yer altına aldı.

Yeni yerleşim alanlarının elektrik ihtiyaçları karşılanacak

Söz konusu yatırımla Isparta’da; Çünür, Yedişehitler, Fatih, Zafer, M.Türkeş, Bahçelievler, Işıkkent, Batıkent, Hızırbey ve Gülistan mahallelerinin gerek mevcut gerekse yeni enerji ihtiyacını karşılayacak bir şebeke kuruldu. Böylece, yerleşime yeni açılan bölgelerin elektrik ihtiyacı da karşılandı. Daha aydınlık bir Isparta için de çalışmalarını sürdüren AEDAŞ, devam eden yatırımlarla birlikte bölgede imar planı içerisinde yer alan servis yolları ve bulvarın aydınlatmasını yenileyerek Ispartalı tüketicilerin hizmetine sunacak.

25 bin metrekarelik hat yeraltına alındı

Yatırım kapsamında 9 cadde ve 33 sokak alanını kapsayan 25 bin metrelik havai hattın yer altına alındığını dile getiren AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Bu sayede arıza sayısı ve sürelerinin kısalması yönünde önemli bir adım attık. Aynı zamanda havai hatların çevrede yarattığı görüntü kirliliğinin de önüne geçmiş olduk. Daha güvenlikli ve uzun vadede bölgenin elektrik ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak bir altyapının oluşması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yüksek ve alçak gerilim şebekelerinin yenilenmesini kapsayan 9.6 milyon liralık bu yatırımı yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız. 2017 yılında diğer yatırım ihtiyacı bulunan bölgelerimizle birlikte, Isparta genelinde yapacağımız toplam yatırım ise 15.5 milyon lirayı aşacak” dedi.