Dava takip ve hukuk bürosu yönetimini tek bir tıklamayla halletmek, müvekkillerinize bilgileri internetten iletmek istiyorsanız bunun için hukuk otomasyon programları bulunmaktadır. Bu programlar sayesinde davalarınızı kontrol edebilir, vekaletnamelerinizi , iletişim bilgilerinizi, duruşma akıbetini müvekkilinize iletebilirsiniz. Pek çok avukat, müvekkillerini dava süreciyle alakalı bilgilendirmek için yoğun bir telefon trafiği yaşar. Bu da aslında ciddi bir zaman kaybıdır. Oysa program sayesinde gireceğiniz tüm notlar, müvekkillere özel oluşturulan panel, tüm müşterilerin kendi dava süreçlerini takip etmesini sağlayacaktır. Hukuk otomasyonu size zamandan kazandıracak, bunun yanında müvekkillerinizin de tüm davayla ilgili ayrıntılı bilgisi olacaktır.

Dilerseniz siz de programdaki filtre sistemini kullanarak müvekkilinizin bilgilerini özele indirgeyebilirsiniz. Hatta önemli uyarı notları paylaşabilir ya da hatırlatmalar ekleyebilirsiniz. Tüm davada yer alacak görevli ekibin görmesini istediğiniz bir notu da yine program aracılığıyla iletebilirsiniz. Kolay kullanılabilir panel, kısa zamanda yukarıda saydıklarımızı yapmanızı sağlayacaktır. Hukuk bürosu otomasyon programına sahip olursa, işlerinin vakit anlamında daha da kısaldığını görecektir. Artık bir çok hukuk bürosu bu programlarla çalışmayı tercih etmektedir.

Otomasyon Programlarıyla Başka Neler Yapılabilir?

Yukarıda sadece otomasyon programının müvekkil yönetiminden bahsettik. Bunun haricinde avukat web sitesi ile uyumlu çalışan programda kullanabileceğiniz pek çok özellik bulunmaktadır. Bunların başında dava ve dosya yönetimi gelmektedir. Dilediğiniz davayı ekleyebilirken, dilediğinizi de silerek tek bir panelden kontrolünü sağlayabilirsiniz. Duruşma, inceleme ve keşif yönetimi de kullanabileceğiniz bir diğer özellik arasında bulunuyor. Avukat web sitelerinin çoğu bu otomasyon sayesinde görev yönetimi de yapabiliyor. Yani davada çalışacak olan görevlileri belirleyebiliyor, dilerseniz bunlar için otomatik toplu mesajlar ya da mailler gönderebiliyorsunuz. Hatırlatma ve not yönetimi sayesinde ileriki tarihte unutmamanız gereken bir işi de programın yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Döküman yönetimini dilediğiniz yerden yapabilmeniz de programın avantajıdır. Bulut sistemini kullanması, aynı zamanda mobil aygıtlarla da uyumlu çalışması, her gittiğiniz yerden davayı kontrol edebilmenizi sağlar. Avukatlar için web sitesi bu otomasyonlarla uyumlu çalıştığında size meslek hayatınızda büyük bir kolaylık sağlayacaktır.