Kullanıcı yorumları ve kullanım tercihleri temel alınarak oluşturulan Windows listeleri arasında, en iyi ücretsiz Windows uygulamaları kategorisinde bulunan Recuva gerçekten ücretsiz olarak kullanılabilecek en iyi uygulamalardan birisidir.

Herkesin hayatta en az başına bir kez gelen, yanlışlıkla veri silme olayını tarihe karıştıran programdır. Bilgisayardan silinen, hatta geri dönüşüm kutusundan da silinerek kalıcı olarak kaybolan dosyaları geri getirmeye yarayan Recuva professional, alanındaki en iyi dosya kurtarma programıdır.

Recuva’nın Kullanımı Nasıldır?

Son derece basit bir yazılıma ve anlaşılır arayüze sahip olan Recuva, diğer tüm dosya kurtarma programlarına göre son derece kolaydır. Her seviyedeki bilgisayar kullanıcısını hedefleyen program, kullanımı sırasında da buna göre bir adımlar dizisi izlemektedir.

Program bilgisayarınıza indikten sonra, Recuva’nın içerisinde bulunan sihirbaz yazılımı size yapmanız gereken tüm işlemleri adım adım söylemektedir. Üstelik iki farklı arama seçeneği ile silinen dosyanın çok daha hızlı bulunması sağlanmaktadır. Standart arama ile sihirbazın gösterdiği yolları takip ederek silinmiş dosya geri getirilmeye çalışılabilir veya standart arama ile bulunamayan dosyalar gelişmiş arama motoru ile yeniden aranabilirler. Gelişmiş arama motoru, bilgisayar içerisinde bulunması en güç olan ve silinmesinin üzerinden daha uzun zaman geçmiş olmasından dolayı bulunamayan dosyaların bulunmasını sağlayan hayat kurtarıcı bir özelliktir.

Recuva’nın Diğer Kurtarma Programlarına Göre Avantajları Nelerdir?

Hiç şüphesiz diğer dosya kurtarma programlarında olmayan ve Recuva’da olan en büyük özellik, silinen dosyayı ararken türüne göre aratabilme özelliğidir. Yani silinen dosya bir ses, görüntü, fotoğraf veya herhangi bir Microsoft Word, Powerpoint vb. dosyası olabilir. Binlerce dosya çeşitliliği içerisinde arama yapılacağına, bu dosya türlerinden silinmiş olanı seçerek arama sahası daraltılır ve böylelikle çok daha kısa sürede silinen dosya geri getirilebilir.