Sosyal ve dijital medya pazarlama yöntemlerinin geleneksel pazarlama yöntemlerinden tipik bazı farklılıkları bulunmakta. İyi bir dijital medya pazarlamanın temel özelliklerini kısaca anlatmak gerekirse, şu maddeleri sıralayabiliriz;

Dijital medya araçları mesajı olabildiğince kısa ve öz iletebilmeli. Uzun video mesajlar, dilbilgisi hataları, lafı dolandırmak gibi yaklaşımlar takipçi kaybetmenize neden olabilir. Bunun yerine az, öz ve doğru cümleler kullanmayı tercih edin.

Dürüstlük ve şeffaflık vazgeçilmezdir. Unutmayın, sosyal medyadasınız. Herkes her bilgiye ulaşabilir. Yaptığınız tanıtımın içerisindeki en ufak bir yanlış bilgi hemen sırıtacaktır. Daha hızlı ilerlemek adına yalan söylemeye gerek duymayın. Ürününüze güvendiğinizde, dijital medya kullanıcıları hakkınızı teslim eder ve sizi hak ettiğiniz menzile ulaştırır.

Kullanıcılar nerede gezer, ne okur, ne sorar, ne söyler? Oturduğunuz yerde, onların sizin web sitenize gelmesini beklemeyin. Araştırın, öğrenin; insanlar nerede toplanıyorsa, gündemi nasıl takip ediyorsa, hangi sözcüklerle arama yapıyorsa, ürününüzü oralara bırakın. Gözlerinin önünde olun. Bakınca sizi görsünler.

Her an ulaşılabilir olun. Ürününüzü gördüklerinde merak duyacaklardır, kafalarında birtakım sorular belirecektir. Size soru sorduklarında, hızlıca yanıtlayabilecek sistemleri bilmelisiniz. Kimi zaman otomatik mesajları kullanmanız gerekebilir. Ama en temel olan canlı, bire bir iletişim kurmak olmalı. Çünkü dijital medya kullanıcıları için doğrudan ve kişiselleştirilmiş mesajlar son derece etkileyici, hatta olmazsa olmazdır, diyebiliriz.
Bu uygulamaları yerine getirmek içinse, sosyal medya uzmanlarından oluşan bir ekibe ihtiyaç duyabilirsiniz. Belki siz bu işi yapmak isteyebilir veya çalışanlarınızın sosyal medya uzmanlığı eğimleri almalarını sağlayabilirsiniz.

Sosyal ve dijital medya pazarlama alanında en iyi olmak için, en iyi eğitimi alarak işe başlayabilirsiniz. Bunun için #SosyalMedyaKampüsü hashtagi size fikir verecektir. Dijital medya pazarlama sektörünün öncüleri bu kampüste toplanıyor.

Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Uzmanlığı Sertifika Programı ile Hangi Kazanımları Elde Edersiniz?

Dijital ortamda bir iş kurmayı ve geliştirmeyi öğrenirsiniz.

Sosyal medya araçları ile ilgili derinlemesine bir anlayış geliştirirsiniz

Dijital pazarlama vizyonu oluşturur ve hedefler belirlersiniz

Youtube, Facebook, Twitter, Google+, Instagram ve Blog sayfalarının temel ve püf noktalarını öğrenirsiniz.

Sosyal medya araçlarının birbiriyle entegre kullanımını öğrenir, dijital pazarlama aracı olarak sosyal medyaya hakim olursunuz.

Sosyal medyayı yalnızca, pazarlama aracı olarak değil, aynı zamanda müşteri hizmetleri ve halkla ilişkiler aracı olarak da kullanmayı öğrenirsiniz.

İş fikrinizi geliştirmenize yardımcı olacak bir sosyal medya stratejisi belirlersiniz.

En popüler sosyal ağların gelişmiş özelliklerini kullanarak müşteri kitlenizi ve network kapasitenizi genişletirsiniz.

Sosyal medyanın risklerini ve uyulması gereken etik kuralları öğrenirsiniz.

İçerik pazarlamanın temel özelliklerine hâkim olursunuz.

Müşteri çekmek ve ürününüze odaklanmalarını sağlamak için uygun grupları, forumları, sayfaları, tagleri, hashtagleri, trend topicleri ve onlarca dijital medya aracını kullanmayı öğrenirsiniz.

Eğitimin sonunda geniş bir network ağına dâhil olursunuz ve iş fırsatlarınızı büyük oranda arttırırsınız.

Yeditepe Üniversitesi öncülüğünde Türkiye’nin sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanları yetişiyor, geleceğin dijital pazarlama fikirlerini geliştiriyor ve sektörün en iyileri arasına giriyor.  Geleceğin mesleğini edinmek, çalışanlarınıza dijital pazarlama eğitimlerini aldırarak iş kapasitenizi yükseltmek ve sosyal medya sektörüne doğru tekniklerle giriş yapmak için Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Uzmanlığı Sertifika Programına vakit kaybetmeden kaydolabilir, işi uzmanlarından öğrenebilirsiniz. 6 hafta süren eğitimler hem yüz yüze hem de online ve etkileşimli olarak yapılabilmekte.