Bingöl Belediye Yaşamspor Kulübü takımı, Türkiye Şampiyonası bölgesel grup müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Bingöl Belediye Yaşamspor Kulübü U17 Gençler Ligi’nde il birincisi oldu. 2016 - 2017 sezonu U17 Türkiye Şampiyonası 1. mademe müsabakaları 74 ilden 124 takımın katılımıyla 6’şar takımlı 18 grupta 30 Mart -02 Nisan 2017, 4’er takımlı 4 grupta ise 31 Mart - 02 Nisan 2017 tarihlerinde olmak üzere toplam 22 grup merkezinde oynanacak.

1. kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 22 takımın katılımıyla 2. kademe müsabakaları 4 merkezde oynanacak. 2. kademe müsabakaları sonunda ise gruplarında birinci olan 4 takım final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

Bölgesel grup müsabakalarında başarılı olacaklarını ifade eden kulübün Teknik Sorumlusu Şevket Bozgan, “Bingöl U17 Gençler Ligi’nde birinci olarak Muş’ta düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası bölgesel grup müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında bu sene iddialıyız. Güçlü bir kadromuz var. Yetenekli oyuncularımızla ve hocalarımızla, Türkiye Şampiyonası grup maçlarında başarılı olacağımıza inanıyorum. Amacımız ilimizin tanıtımına katkı sağlamak. Hedefimiz ise Türkiye Şampiyonasında derece yapmak. Bize daima inanan, hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ve bizlere her türlü olanağı sağlayan Belediye Başkanımız Yücel Barakazi’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bingöl Belediye Yaşamspor Kulubü U17 takımının yer aldığı grupta, Van Çatakspor, Diyarbakır DSİ Spor ve Bitlis Güroymakspor U17 takımlarıyla mücadele edecek.