BİNGÖL (İHA) – Bingöl’de 19 Ekim Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme taşımasının ardından resmileşen 19 Ekim Muhtar Günü, Bingöl’de Valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı. Bingöl Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanvekili Emin Bazencir tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
Buradaki törenin ardından birbirlerini tebrik eden muhtarlar, daha sonra Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Köşger, muhtarların demokrasinin vazgeçilmezleri olduğunu söyledi. Vali Köşger, “Muhtarların iki tane şapkası var; halk tarafından seçilmiş oldukları için halkın temsilcisidirler, aynı zamanda devletin de halkla temas sağlayan en uç noktalarıdırlar. Onlardan aldığımız bilgiler ne kadar sağlıklı olursa, mahallenin, köyün, ilçenin dolayısıyla ilin yönetilmesi o kadar sağlıklı olur. Dolayısıyla çok önemli bir vazifeyi ifa ediyorlar. Mahallelerindeki sorunu, problemi, insanların ihtiyaçlarını en iyi şekilde tespit eden muhtarlarımızdır. Bunun için muhtarlarımıza çok önem veriyoruz. 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olmasından dolayı da memnuniyet duyuyoruz. Muhtarlarımızın önümüzdeki dönemde, yönetim süreci içerisinde daha da güçlenmesi için anlamlı bir gün olmuş. Ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Bingöl Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkan Vekili Emin Bazencir ve beraberindeki muhtarlar, kendilerini makamında ağırladığı için Vali Köşger’e teşekkür etti.