Bingöl’de, kaldırım ve yol işgalinde bulunan bin 186 kişiye 98 bin TL idari para cezası kesildi.

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince devam eden kaldırım ve yol işgali denetimleri kapsamında, 2017 yılının ilk 6 ayında bin 186 kişiye 98 bin TL idari para cezası kesildiği bildirildi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce devam eden denetimler kapsamında çöp dökme saatlerine uymayarak kaldırım işgali yapan 820 haneye, tüm uyarılara rağmen işgali sürdüren 210 esnafa ve 156 araç sürücüsüne Kabahatler Kanunu uyarınca toplamda 98 bin TL idari para cezası kesildi. Yapılan tebligat ve kesilen cezalara rağmen işgaliyeyi sürdüren bir esnafa da kapatma cezası verildi” denildi.

Açıklamanın devamında , “Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler yoğunlaştırılacak. Yapılan tüm uyarılara rağmen kaldırımı işgal edenlere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacaktır. Şehir içerisindeki kaldırımları işgal eden esnafları bu konuda uyarıyoruz. Kaldırımlar yayalara aittir. Vatandaşlarımızın yürüme hakkı engellenmemelidir. Öte yandan kaldırım işgaline son kampanyamıza destek veren esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Kaldırımların yayalara ait olduğunu bir kez daha yineliyor, bu konuda esnaflarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.