Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dövizi bozdurun” çağrısına destek verdiklerini belirten Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Devran, dövizin Türkiye ekonomisine zarar verip, Amerika’yı da zengin ettiğini söyledi.
Euro ve dolarda artışın sürmesi, Türk lirasının değer kaybetmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrıya Bingöllüler de destek verdi. Kent merkezi ve ilçelerde birçok esnaf çeşitli kampanyalar başlatırken, kuyumcular da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını zamanında ve haklı bir çağrı yaptığını belirten Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Devran, dövizin Türkiye ekonomisine zarar verip, Amerika’yı zengin ettiğini vurguladı.
15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan ve başarılı olamayan güçlerin, şimdi Türkiye üzerinde ekonomik bir darbe peşinde olduğunu vurgulayan Devran, “15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında Türk halkı nasıl dik bir duruş sergilediyse, bu ekonomik darbe karşısında da dik duracak ve ülkesine sahip çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız haklı ve zamanında çok isabetli bir çağrı yaptı. Biz kuyumcular olarak hem bu çağrıyı destekliyoruz, hem de olumlu bir sonuç çıkaracağına inanıyoruz” dedi.

“Altın her zaman kazandırır”
Vatandaşların ülkenin selameti ve kendi ekonomik kazançları için çağrıya kulak vermelerini gerektiğini kaydeden Devran, şunları söyledi: “35 yıldır bu işi yapıyorum, bugüne kadar altının ciddi anlamda bir düşüş yaşadığına şahit olmadım. Dolardaki bu yükselmeler ise, suni dalgalanmalardır. Bu da geçicidir. Vatandaş yatırım yapmak istiyorsa ve ülkesine sahip çıkmak istiyorsa dövizini bozdurup, altına yönelmelidir. Döviz ülke ekonomisine zarar veren, Amerika’yı da zengin eden bir yatırımdır.”