Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü tarafından “Proje Döngüsü Yönetimi ve Horizon 2020” eğitimi verilmeye başlandı.

AB Uzmanı Musa Karademir’in sunumuyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin konferans salonunda başlayan eğitime çok sayıda akademisyen katıldı. TÜBİTAK’la bağlantılı çalışmaların bilim camiası için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, tüm üniversite personeli ve öğrencilerin bunu fırsata dönüştürmeleri gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Demirtaş, “Üniversitemizin düzenlemiş olduğu bu tür etkinliklere çok fazla önem veriyoruz. Çünkü proje destek ofisimiz bu tür çalışmaların birçoğuna öncülük yaptı ve çok önemli konuklar davet etti. Bu tür toplantılar, proje ile ilgili çalışmalar bizim için bir fırsattır. Gerek üniversitemiz için gerek siz katılımcılar için bir fırsattır. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında siyasi manada bir takım uyumsuzluklar olmakla birlikte ülkemizin Avrupa Birliği ilişkileri her düzeyde devam etmektedir. Ekonomik ilişkilerimiz de devam etmektedir. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği ile ilgili proje çalışmaları seminerleri aslında en yüksek düzeyde ilgiyi hak ediyor. Ben bu çalışmanın katılımcılara ve üniversitemize katkı yapacağına inanıyorum” dedi.

Proje Destek Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Çınar’ın da bir konuşma yapmasının ardından AB Uzmanı Musa Karademir tarafından “Proje Döngüsü Yönetimi ve Horizon 2020” eğitimi verildi.