AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, son yaşanan ekonomik gelişmeler ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 15 Temmuz darbe girişimi ile bu millete boyunduruk vurmak isteyenlerin ekonomi üzerinden yapacakları her türlü oyuna karşı dimdik ayakta olduklarını söyledi. Ekonomik darbe hayalinde olanların hüsrana uğrayacaklarını ifade eden Demiröz, “Yaşanan darbe girişimine ve etrafımızdaki belirsizliklere rağmen, 27 çeyrektir kesintisiz büyüyen ve 2016 yılında da büyümesini devam ettiren Türkiye ekonomisi bazılarını ürkütmüştür. Nereye hizmet ettiği belli olan kredi derecelendirme kuruluşu gibi kurumlar aracılığı ile Türkiye’nin yoluna set vurmaya çalışanlar, 15 Temmuz gibi yine hüsrana uğrayacaktır. Bu süreçte milletimiz 12,5 milyar dolar bozdurup ekonomiye en büyük desteği vermiştir. Ekonomik verilere baktığımızda güven endeksi eylülde iyileşme kaydetmiştir. Ağustos ayında vergi gelirleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 19,3 oranında artmıştır. Dış ticaret açığında daralma sürüyor. Ağustos ayında ihracat yıllık bazda yüzde 7,7 oranında artmış ve 12 aylık verilere göre ihracatın ithalatı karşılama oranı 2009’dan bu yana en yüksek seviye olan yüzde 71,8 olmuştur. Sanayi üretimi ağustosta beklentinin çok üstünde artmıştır. Görüyoruz ki piyasaların ekonomiye ve hükümetimize güveni tamdır” diye konuştu.
AK Parti 25. İstişare Toplantısında ekonomik gelişmelerin değerlendirileceğini ifade eden Demiröz, “TÜFE’nin son iki ayda beklentilerden olumlu bir performans sergilemesiyle yıllık enflasyon eylül ayı itibarıyla yüzde 7,28 seviyesine kadar gerilemiştir. Son günlerde dolarda, tüm gelişmekte olan ülkelerde bir yükselim eğilimi gözlemlenmektedir. Bunun için Fed’in alacağı kararları yakından takip etmekteyiz. Afyonkarahisar’da yapılacak AK Parti 25. İstişare Toplantısında ekonomi önemli gündem maddelerinden biridir” dedi.
“Faizde indirim bekliyoruz”
Para Politikası Kurulunun bugün piyasalarında beklediği gibi faizdeki indirime devam edeceğini düşündüğünü de aktaran Demiröz, “Artık Anayasa kitapçığı ile çöken ekonomilerden, darbelerle sarsılmayan ekonomilere geldik. Verdiğimiz destekler, açıkladığımız paketler ve yapılacak reformlarla da Türkiye’yi orta gelir grubundan üst gelir grubuna hızla taşıma hedefinde daha hızlı adımlarla ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.