Bitlis’in Ahlat ilçesinde bu yıl 26.’sı düzenlenecek olan Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri kapsamında Ahlat semalarında uçuş gösterisi düzenleyecek olan İranlı Paraşütçü grubu kente geldi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasının (TATSO) daveti üzerine 22 - 25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyon öncesi 8 kişilik öncü ekiple Tatvan ilçesine gelen İranlı paraşütçü grubunu, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin karşıladı. İlçedeki karşılamanın ardından TATSO Başkan Yardımcısı Şahin ile birlikte Ahlat ilçesine geçen İranlı paraşütçü grubu ilk olarak Ahlat ilçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret etti. Grubu makamında kabul eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu yıl 26.’sı düzenlenecek olan Ahlat - Avrasya Kültür Buluşması Şenliklerinin programıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. İranlı paraşütçü grubu adına konuşan Yamaç Paraşütçüsü Ali Nami ise, TATSO’nun daveti üzerine geçen yıl bir grupla geldikleri Tatvan’ın Nemrut Dağı eteklerinde motorlu yamaç paraşütü yaptıklarını hatırlattı. Tatvan’daki bu organizasyonun ardından bu yıl yine TATSO’nun davetiyle bu kez daha kalabalık bir ekiple Ahlat - Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri’ne katılmak üzere 8 kişilik öncü bir ekiple kentte geldiklerini belirten Nami, organizasyona İran’ın Tebriz ve Urmiye kentlerinden toplam 35 kişilik bir paraşütçü grupla katılım sağlayacaklarını söyledi.

Gelen öncü ekibin organizasyon öncesinde Ahlat ilçesinde uçuş için uygun yerleri belirleme çalışması yapacağını kaydeden Ali Nami, “Yamaç Paraşütü ve Paramotor uçuşları için ilk olarak geçen yıl Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nın daveti üzerine Tatvan ilçesine gelmiştik. Geçen yılki uçuşlarımızdan almış olduğumuz video kayıtlarını İran’da bu spor ilgilenen arkadaşlarımızla paylaşmıştık. Onlarda görüntüleri gördükten sonra bu bölgeye hayran kalmışlardı ve bizlere kendilerinin de bu bölgeye de uçuş yapmak istediklerini belirtmişlerdi. Bu yılda yine Ticaret ve Sanayi Odası, Ahlat - Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri için bizleri davet edince bu kez 35 kişiden oluşan kalabalık bir grupla katılım sağlama kararı aldık. Bunun içinde ilk etapta 8 kişilik öncü grupla ilçeye geldik. Bu arkadaşlarımızla birlikte burada uçuş için uygun yerleri belirleyeceğiz. İnşallah diğer arkadaşlarımızın da ilçeye ulaşmasıyla birlikte organizasyon boyunca Ahlat semalarında gerek yamaç paraşütü uçuşu ve gerekse Paramotor uçuşları gerçekleştirerek, şenliğe renk katmak istiyoruz. Bu vesile bizleri buraya davet eden Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’na grubumuz adına teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin de, amaçlarının bölgenin tanıtımına katkı sunmak olduğu söyledi.

TATSO olarak tanıtım kapsamında düzenlenen tüm organizasyonlara imkanlar dahilinde katkı sunmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, “Gerek yamaç paraşütü ve gerekse Paramotor uçuşları alanında ulusal ve uluslar arası dereceleri olan İranlı grubumuzu ikinci kezdir ilimizde misafir ediyoruz. Geçen yıl Tatvan’da bir uçuş gerçekleştirmelerini sağlamıştık, bu yıl da Ahlat - Avrasya Kültür Buluşması Şenliklerine davet ettik. Girişimlerimiz sonucunda inşallah Ahlat ilçemizde böyle bir organizasyon da ilk defa gerçekleştirilmiş olacak. İnşallah bu ekibimiz 4 gün boyunca gösterileri ile Ahlat semalarına renk katarken, aynı zamanda bölgenin de tanıtımına katkı sunmuş olacaklar. TATSO olarak bizimde en büyük amacımız bölgemizi her alanda en iyi şekilde tanıtmaktır. Bunun için de tüm yönetimimizle ayrı bir çaba harcıyoruz. Bu vesile ile İranlı paraşütçü ekibine kazasız bir uçuş dilerken, katkı sunan başta yönetim kurulumuza, Ahlat kaymakamımıza ve belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaret ve çekilen hatıra fotoğrafının ardından İranlı Paraşütçü grubu ilçedeki uygun uçuş yerlerini belirlemek için çalışma başlattı.