Bitlis’in Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, kanaat önderlerini makamında kabul etti.
Ziyarette konuşan Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu; barış, huzur ve kardeşlik için burada olduklarını belirterek, “Bölgenin sürekli terörle, hendek ve barikatlarla anılması hepimizi rahatsız ediyor. Bitlis, evliyaların kentidir. Burada kardeşçe beraber yaşamak için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Birlik mesajı vereceğiz. Türkiye bir mozaiktir ve hepimiz burada kardeşçe yaşamak zorundayız. Öyle bir duruma geldik ki Avrupa ülkeleri, herkes üzerimizden bir plan kuruyor. Bu oyunlara gelecek değiliz. Osmanlı İmparatorluğunda 22 etnik halk yaşadı. Bir sıkıntı yaşanmadı, şimdi neden sorun yaşansın? Bizim Kürt sorunumuz yok, beraber kardeşçe yaşayacağız. Bunu kimse engelleyemeyecek. Bugün bu devleti hazmedemeyen batılı zalimlere, Müslüman coğrafyasına moral olan Türkiye’yi hazmedemeyenlere karşı birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu ülkenin bayrağı dalgalanacak, ezanı susmayacak, sınırları delinmeyecek diyoruz. Burada Türkiye’nin her yerinden insanlar var. Bütün aşiretler olarak, hepsi yekvücut, bu ülkenin birlik ve beraberliğini koruma kararlılığını gösteriyor” dedi.
Bitlis’in yüzlerce yıl önce kendi içinde birlik ve beraberliğini sağlayan kadim bir şehir olduğunu ifade eden Alibeyoğlu, “Birlik ve beraberlik içinde ilimizi her yönüyle daha güçlü ve daha da güzel bir şekilde kalkındırmalıyız. Son yıllarda devletimiz ve hükümetimiz tarafından ülkemizin dört bir tarafına çok güzel hizmetler götürdüğü gibi, ilimize de her alanda çok önemli hizmetler yapılmıştır. İlimize daha güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyorum. Bugün bize düşen en önemli görevlerden biri; birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü davranışlardan kaçınılarak gönül birlikteliğini oluşturmaktır. Öteden beri birlik ve beraberliğinden asla ödün vermeyen ilimizde, bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece ve aramızdaki hukuk ebedi olduğuna göre hiç kimse de aramıza nifak tohumları sokmaya cesaret edemeyecektir. Kaderimiz, sevincimiz, kıblemiz birdir. Devlet vatandaş için vardır. Kanaat önderleri olarak bize verdiğiniz destekten dolayı mutluyuz. Allah birliğimiz ve beraberliğimizi bozmasın. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
Kanaat önderleri, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alibeyoğlu’na her türlü desteği vereceklerini belirttiler.