Bitlis’in Tatvan ilçesine doğalgaz verilmeye başlandı.
Tatvan Belediyesi ile Doğugaz Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. firması tarafından 2015 yılının Nisan ayında imzalanan protokol ve mayıs ayında başlanan boru hattı döşeme çalışmaları neticesinde Tatvan’ın kısmi yerlerine doğalgaz verildi. Tatvan Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde doğalgaz ana şebeke borularının döşenmesi çalışmalarının yaklaşık yüzde 60’lık kısmının tamamlandığı, çalışmaların tamamlandığı bölgelerdeki binaların girişlerine doğalgaz kutuları yerleştirildiği ve doğalgaz verildiği belirtildi.
Tatvan ilçe girişinden ilçe çıkışına kadar olan 4 büyük caddede doğalgaz boru hattı çalışmalarının tamamlandığını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Cumhuriyet Caddesi’nin üst kısmında bulunan ilk 4 cadde üzerindeki yapıların doğalgaz hizmeti almaya başladığını söyledi. İlçenin tamamına 3 yıl içinde doğalgaz verilmesinin planlandığını kaydeden Başkan Aksoy, “Fatih Mahallesi’ndeki Fatih Caddesi’nde başlanan çalışmalar İstasyon Caddesi, Levent Caddesi, Zirai Donatım ve İstiklal Caddesi boyunca devam etti. Yani Tatvan girişinden Tatvan çıkışına kadar uzanan Cumhuriyet Caddesi’nin üst kısmındaki 4 caddede çalışmalar tamamlandı ve doğalgaz verildi. Çoğu bina girişlerine de doğalgaz kutuları yerleştirildi. Buralardaki vatandaşların çoğu doğalgaza geçti. İlçe merkezinde doğalgaz çalışmaları tamamlanan kesimlerdeki vatandaşlardan doğalgaza geçmemiş ve geçmek isteyen varsa, belediyemiz veya ilgili firma ile iletişime geçip doğalgaz hizmetinden faydalanabilir. Rahva bölgesindeki Tatvan Devlet Hastanesi de doğalgaza geçti. Kış ayları olması dolayısıyla boru döşeme çalışmalarına ara verildi, ama İlkbaharla birlikte çalışmalara kalındığı yerden devam edilecek. İnşallah tüm çalışmanın tamamlanmasıyla birliktede güzel Tatvan’ımız hem doğalgaza hem de buna bağlı olarak temiz havaya kavuşmuş olacaktır. Amacımız vatandaşlara konforlu bir hizmet sağlamak ve hava kirliliğinin önüne geçmektir” dedi.
Hastanede doğalgaza geçtiklerini ifade eden Tatvan Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Erbil İlyas ise, ısıtma sistemlerinin yanı sıra sıcak su ve mutfakta doğalgaz kullanmaya başladıklarını söyleyerek, “Hastanemizde 160 çift kişilik, 80 tek kişilik, 48 yoğun bakım ve 19 diyaliz hasta odası bulunuyor. Tüm odalarda şu an sıcak su mevcut. Hasta ve hasta yakınları için en iyi konforu sağlamaya çalışıyoruz. Büyük bir hastane olmasından dolayı doğalgaz tüketiminin tahmini 450 daireye eşdeğer olacağı düşünülüyor” diye konuştu.