Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesinde verilen sağlık hizmetlerine bir yenisi daha eklenerek, kanser hastaları için kemoterapi uygulamasına başlandı.
Tatvan Devlet Hastanesinde kemoterapi uygulaması başlattıklarını kaydeden Onkoloji Uzmanı Dr. Lütfi Özmen, bölgedeki hastaların artık tanı konulan ve uzak olan merkezler yerine Tatvan Devlet Hastanesine gelerek tedavilerini devam ettirebileceğini söyledi. Bitlis ile çevre il ve ilçelerdeki hastaların tedavi devamı için artık İstanbul ve Ankara gibi uzak merkezlere gitmelerine gerek kalmadığını belirten Dr. Özmen, “Hastalara kanser tanısı konulduktan sonra ortalama 21 günde bir yapılan kemoterapi dediğimiz uygulamaya hastanemizde başlandı. Hastaların tanı konuldukları merkez yerine, yani İstanbul veya Ankara dediğimiz uzak merkezler yerine, 21 günde bir kendi bölgelerinde kendi hastanelerine gelip tedavi görmeleri, hastalar için hem yol uzaklığı açısından hem de ekonomik götürü açısından çok ciddi bir avantaj oluşturmaktadır. Halkımız buradan aldığı hizmetle, buraya yönelen hasta sayısı giderek artacak. Hastalar açısından, hem ekonomik kaybın önüne geçilecek hem de bulundukları ilçede tedavi görerek ciddi bir hasta memnuniyeti oluşturulacağını düşünüyorum. Tedavimiz tek kişilik odalarda yapılmakta, dahiliye uzmanlarımızla birlikte benim gözetimimde ve eğitimli hemşire arkadaşlarımızla birlikte bütün ilaçlar hastanemiz tarafından tedarik edilerek uygulanmaktadır. Biz sadece kendi bölgemize değil, çevre illerden de hastaları alarak daha ciddi bir potansiyeli olan bir onkoloji servisi kurmayı hedefliyoruz. Patnos, Malazgirt gibi nüfus çoğunluğu çok yüksek olan yerlerden hasta talebinin yüksek olacağını düşünüyoruz. İnsanlara devletimizin sunmuş olduğu bu fiziki ortamı, tedavi etme noktasında onkoloji üniti gibi çok ciddi ve Türkiye’de nadir bulunan branşlardan biri olan onkolojiyi, ilimiz bünyesindeki kamu sekretaryasında olmasının avantajını kullanarak, hastaların ciddi anlamda memnun kalmasını sağlayacak bir altyapı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
İstanbul ve Erzurum’dan sonra 57 yaşındaki hasta eşi Nurettin Bilgin’i Batman ve Adilcevaz’a götürdüğünü söyleyen Şefika Bilgin ise, tedavi sürecine Tatvan’da devam edeceklerini belirterek, “Burada kemoterapi uygulanmasının başlaması çok iyi oldu. Biz Güroymak’ta ikamet ediyoruz. Eşime 2 yıl önce İstanbul’da akciğer kanseri tanısı konuldu. Ameliyatın ardından kemoterapi başladı. 15 günde bir Erzurum ve Batman’a gitmek zorundaydık. Bir süre de Adilcevaz’a gidip geldik. Uzak olduğu için maddi ve manevi anlamda çok sıkıntı yaşıyorduk. Burada kemoterapi uygulanmasının başladığını öğrendimde buraya geldik. Allah razı olsun doktorlar, hemşireler ve diğer çalışanlar çok iyi ve çok ilgililer. Hastanedeki şartlar da çok güzel. İnşallah artık burada tedavinin devamını sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.