AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticileri 16 Nisan’da yapılacak referandumda değişecek 18 maddeyi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgisi yok. CHP’lilerin bu halleriyle komik duruma düşüyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin sistem değişikliğindeki haklılığının istemeden de olsa savunduğunu ifade eden AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Bunun en net örneği Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde katıldığı radyo programında mevcut sistemdeki çift başlılığın tehlikelerine değindiği sözleri oldu. Kılıçdaroğlu AK Parti’nin sistem değişikliğindeki haklılığını istemeden de olsa savundu. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın izahı hiçbir şekilde mümkün olmayan ‘Peygambere bu yetkiyi versen peygamberi bozarsın‘ sözleri büyük bir saygısızlık. CHP Yönetimi işin başından beri yeni sisteme ilişkin sayısız yalan ve yanlış bilgi üretiyor. Maddelerin içeriğini sürekli ve kasıtlı olarak çarpıtıyor. Artık ürettikleri yalanlardan kendi kafaları bile karışmış durumda. Bir yandan da 16 Nisan’da Hayır çıksın diye iyice pervasızlaşıyor, milletin değerlerine hakaret etmekten bile çekinmiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Neden hayır dediklerini bilmiyorlar”

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Tek adamlık gibi beyanlarla vatandaşımızın gözünün içine bakarak yalan üzerine siyaset yapan CHP’lilere sesleniyorum. Lütfen geçmişinizi bir okuyun. Bugün değişecek olan Anayasadaki 18 maddeyi nasıl Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu bilmiyorsa, CHP’lilerin de geçmişleri bilmemesi normal. Ama lütfen geçmişlerini bir okusunlar, öğrensinler. İsterlerse ben de onlara anlatabilirim. CHP’liler mikrofonun karşısında geçtiklerinde, söylemleri ile yaptıkları arasında uyum yok ve bu halleriyle komik duruma düşüyorlar. CHP’liler neye hayır dediklerini bilmiyor" dedi.