Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’yu ziyaret edişinin 83’üncü yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk’ün, 17 Temmuz 1934 yılında Bolu’yu ziyaretinin 83’üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Uğur Mumcu Parkı’nda Atatürk’ün temsili olarak karşılanmasının ardından halk oyunları ve İzzet Baysal Caddesi boyunca Atatürk’e saygı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Uğur Mumcu Parkı’ndan Anıt Park’a kadar yapılan saygı yürüyüşünün ardından burada tören düzenlendi. Düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Muammer Alper, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende Bolu Valisi Aydın Baruş, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Dünyaya örnek olan destansı bir istiklal mücadelesi neticesinde liderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması için büyük bir azimle çalışan Bolu halkı, bugün de ülkemizin gelişmesi ve hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine erişme yarışında emin adımlarla daima ileriye gitmesi için kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir.

Aziz Milletimizin, bu toprakları vatan edindiği günden beri, yurdumuzu işgal etmek ve kardeşliğini ifsad etmek için uğraşan dış ve iç güçlere karşı verdiği mücadele azmini şiar edinmeyi görev biliyoruz. Bolu olarak, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugün de, ülkemizi ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdürüyor, istiklal ve istikbalimize aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam ediyoruz.

Sizin ve Aziz Şehitlerimizin her türlü zorluk ve imkânsızlık içerisinde mücadele ederek kurduğu ve bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını muhafaza etmek, muazzez vatan topraklarının bütünlüğünü korumak ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında kederde sevinçte tek millet olarak yaşamak için her fedakârlığı göstermekte kararlıyız.”