Bolu’nun içme suyu ihtiyacının karşılanacağı Karadere Suları’nın kent merkezine getirilmesi için yapılan ‘Su Tüneli Projesi’ hızla ilerliyor. Dağın iki tarafından karşılıklı çalışan ekipler toplamda bin 700 metre ilerledi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Karadere Suları, uzun bir mücadelenin sonucudur. İmkansızı başardık” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren Karadere Suları’nın Bolu’ya bağlanması için çalışan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, proje kapsamında açılmaya başlanılan tünelin son durumunu yerinde inceledi. Tünelin Yedigöller tarafındaki çalışma alanına giden Yılmaz, yetkililerden bilgi alarak tünelin içine girip sonuna kadar ilerlerdi.

“Karadere Suları, uzun bir mücadelenin sonucudur”

Su tüneli çalışmalarının bin 700 metresinde açıklama yapan Alaaddin Yılmaz, “Tünelimiz bu aşamaya geldiği için mutluluk duyuyoruz. Bolu Dağı Tüneli toplamda 3 bin 300 metre, Karadere sularının geleceği tünel toplamda 3bin 600 metre. Biz bu tüneli kendi imkânlarımızla açıyoruz. Tünelin başlayıp ilerlediğini görmek bizim için Bolulu bir vatandaş olarak gurur kaynağımız. Uzun bir mücadelenin eseridir bu tünel. Tünel yapmak ekonomik açıdan çok zor görünse de bizim için önemli olanı suyun tahsis edilmesi idi. Şuan bu sular tahsis edildi ve tünel yapımına başlandı. Burası ile ilgili neredeyse ömrümüzü verdik. 10 Yıllık dişe diş bir mücadele sonrası bunlar yapıldı” diye konuştu.

“İmkansızı başardık”

2017 yılında Boluluların Karadere sularını içmesi için çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, “Tek başına iktidar partisi olmanın bütün avantajlarını bu tünel için kullandık. Siyasi irade arkamızda, hükümet arkamızda. Bütün bunlara rağmen bu bölgenin suları başka yere tahsis edildiği için Bolu’ya döndürülmesi imkânsızdı, imkânsızı başardık. İnşallah biran önce bitirilir, mercan balıklarının yaşadığı bu suları, daha doğrusu kaynak sularını Bolu içmeye başlar. Bütün heyecanımız bu. Bizim gönlümüzden geçen tünelin en kısa sürede bitmesi ve Bolu halkına en kısa zamanda musluklarından memba suyu akıtmak” dedi.