29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Anıt Park’ta Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı.
Anıt Park’ta gerçekleşen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Mehmet Ünlü, Bolu Belediye Başkan Vekili Ekrem Çetinkaya, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Bolu Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş, anıt özel defterine yazmış olduğu metni okuyarak imzaladı.
Bolu Valisi Aydın Baruş anıt özel defterine yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi;
“Büyük Önder Atatürk, aziz milletimiz, kurucusu olduğunuz Cumhuriyetimizin ilan edilmesiyle bağımsızlık ve özgürlük iradesini bir kez daha tüm dünyaya kabul ettirmiştir. İstiklal Savaşını kazanarak bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin ortaya koyduğu mücadele ruhu, milletimizin iradesini boyunduruk altına almak isteyenlere karşı daima en önemli ilham kaynağımız olmuştur. 15 Temmuz’da milletimizin iradesini esir alarak başkalarına teslim etmeyi ve insanlarımızı birbirine düşman ederek ülkemizi parçalamayı amaçlayan menfur darbe girişimi karşısında Bolulu vatandaşlarımızın ve milletimizin gösterdiği cesaret ve dayanışma anlayışı bizlere miras bıraktığınız bu mücadele ruhunun hala dipdiri kaldığını göstermiştir. Bolu halkı olarak, Cumhuriyetimizin 93 yıllık kazanımlarının verdiği bizlere verdiği güven ve beraberlik ruhu içerisinde geleceğe umutla yürüyoruz. Bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Türkiyemizi dünyanın lider ülkelerinden biri yapma ve hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda azim ve şevkle çalışıyoruz. Sizi ve Cumhuriyetimizin bekası uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun."
Vali Baruş’un anıt özel defterini okumasının ardından Anıt Park’ta düzenlenen tören sona erdi.