Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da İsrail’in uygulamalarına karşı Bolu’da bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, Cuma namazı sonrasında İsrail’i protesto etti.

Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişine izin vermeyen İsrail güçlerine tepki gösteren yüzlerce vatandaş, Bolu’ da Cuma namazı çıkışında bir araya gelerek İsrail’in müslümanlara karşı uygulamasını protesto etti. Sivil İrade Platformu tarafından düzenlenen protesto eylemine çok sayıda sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcisi ve sendika başkanları da katıldı.

İsrail aleyhine sık sık sloganların atıldığı protesto eyleminde, katılanlar adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen Bolu İl Başkanı Ahmet Koçak, İsrail’in Kudüs’e, Mescidi Aksa’ya ve Filistinli’lere yaptığı işgali lanetlemek için bir araya geldiklerini belirterek, “yine İsrail, yine kan, yine gözyaşı. Siyonizmin son oyunu Mescid-i Aksa. Aslında nihai hedefine adım adım ilerliyor siyonist İsrail. Yüzyıllarca yaşadığı gettolarla oluşturduğu kin dolu ideolojisiyle kurduğu devletinin büyük hedeflerini, yani Büyük İsrail projesini gerçekleştirmek için Allah’ın bize emanet ettiği ve ebedi hakikatin tapusu olan Mescid-i Aksa’yı ortadan kaldırmak için kirli bir tezgah kurdu. Kimse bunun İsrail’in dediği gibi basit bir güvenlik olayı olduğunu söylemesin. Biz İsrail’in güvenlik kavramından ne anladığını çok iyi biliyoruz. Yedi yıl önce masum insanları Marmara’nın kutlu yolcularını öldürürken, şehit ederken ve bütün dünyaya bunu yalanca haykırırken biz İsrail’in güvenlikten ne dediğini çok iyi biliyoruz. Mescidi Aksa’da son zamanlarda yaşananlar İsrail’in yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkasıdır. Çeyrek asırdır bölgemizde yaşanan kirli stratejinin en kirli ayaklarından birisi de Mescid-i Aksa’nın işgalidir” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından protesto eylemine katılanlar dua ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.