Bolu’da, 5 ay önce ilik kanseri teşhisi konulan 3 yaşındaki Güler Gökmen için başlatılan kan bağışı kampanyasına Bolu Valisi Aydın Baruş da kan örneği vererek destek oldu.

Bolu’da, 5 ay önce dizlerindeki ağrı nedeniyle hastaneye götürülen ve ilik kanseri teşhisi konularak tedavisi için Ankara Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hemotoloji Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen 3 yaşındaki Güler Gökmen için kan bağışı kampanyası düzenleniyor. Kızılay tarafından Bolu Valiliği’nin önüne kurulan bağış çadırına Bolu Valisi Aydın Baruş da gelerek, Güler Gökmen için kan örneği verdi.

Tüm Boluluları 3 yaşındaki Güler Gökmen için kan bağışına davet eden Vali Baruş, “Bağışlarımızı yoğun bir şekilde devam ettirelim. Verdiğimi kan örnekleri ilik bankasında toplanıyor ve bir hastaya uyduğu taktirde ilik nakli gerçekleşiyor. Şimdiye kadar Bolu’dan 39 kişi ilik bağışında bulundu. Bir tane de sırada varmış ilik nakli bağışında bulunacak kişi. İnsanların hayatını kurtarmak, küçük yaşta bu hastalığa yakalanan çocuklarımızın geleceğe sevinçle bakmasını sağlamak, ailelerini mutlu etmek çok gurur verici. Umarım bağışlarımızla Güler kızımıza uygun bir ilik bulunur ve kısa zamanda sağlığına kavuşur” dedi.