Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Batmanlı misafirlerini ağırladı.
Haziran ayında ‘Yıldırım’dan Batman Sason’a Gönül Köprüsü Dost Eli’ adıyla bir dizi ziyarette bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kendisine iade-i ziyarette gelen AK Parti Batman İl ve İlçe Teşkilatı mensupları ile belediye başkanlarının bulunduğu heyeti ağırladı. Batman’la kurulan sıcak ilişiklerin artarak devam ettiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Batmanlı kardeşlerimiz ‘Gönül Köprüsü Dost Eli’ temaslarımız sırasında bizi çok sıcak karşılamışlar ve çok iyi ev sahipliği yapmışlardı. O günden bu yana bağımız hiç kopmadı. İlişkilerimiz artarak gelişiyor. Dostlarımızın gerçekleştirdiği bu ziyarette kardeşlik bağlarımızı daha da perçinledik” dedi.
Yıldırım’ın Anadolu’nun yanı sıra Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Suriye’den Orta Asya’ya farklı coğrafyalardan gelen insanlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Edebali, “Yüzyıllardır devam eden medeniyetlerin buluşma özelliği, Yıldırım’ı kadim medeniyetimizin dibacesi haline getirmiştir. Farklı kültürler bünyesinde harmanlayan Yıldırım, adeta gönül coğrafyamızın izdüşümüdür. Biz bu farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak kabul ederek, Yıldırım’ı dostluk, kardeşlik ve dayanışma şehri haline getirmek için çalışıyoruz. Bizim dostluk elimiz bir taraftan Batman’a, Halep’e uzanırken diğer taraftan ise Cebel’e Kosova’ya uzanıyor. Bizi güçlü kılan en temel özelliğimiz kurduğumuz bu gönül köprülerdir” diye konuştu.
Anadolu’nun kültür mozaiği Yıldırım’a gerçekleştirdikleri ziyarette, gösterdiği yakınlıktan dolayı Başkan İsmail Hakkı Edebali’ye heyet adına teşekkür AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar da, “Yıldırım’a Batmanlı kardeşlerinin selamını getirdik. Geçmişi asırlara uzanan şehirlerimiz arasındaki yakın ilişkiler, ülkedeki özlenen barış ve kardeşlik duygularına olumlu yansımalar sağlayacaktır. Ülkemizin farklı köşelerinde yaşıyor olsak da, bizler etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütünün parçalarıyız” ifadelerini kullandı.