Bursagaz, doğalgaz şebekesindeki bütün operasyonel faaliyetlerini değerlendirerek, şebekenin riskleri ile beraber detaylı durum fotoğrafını ortaya koymayı hedefleyen raporu paylaştı.

Bu değerlendirmeye göre, EPDK tarafından AR-GE projeleri kapsamında da desteklenen SPRING projesinde sona yaklaşıldı. 2017 yılı ortasında devreye alınması planlanan, doğal gaz şebekelerinde boru hattı bütünsellik yönetim sistemi projesinin, ilerleyişi ve son durum değerlendirmesi Bursagaz ve proje paydaşı BTC Türkiye yönetimi ile birlikte yapıldı.

Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp’in, projeye çok önem verdiğini ve ilerlemesini dikkatlice takip ettiğini belirten açılış konuşması ile başlanan toplantıda, BTC Genel Müdürü Mehmet Tükel de projenin kendileri için imaj ve referans özelliği taşıdığını ifade etti.

Bursagaz operasyonel süreç liderlerinin yer aldığı toplantıda, proje lideri Halit Yılmaz, ilerlemeyi gösteren sunumu yaptı. Yılmaz, projenin operasyonel faaliyetlerde getirdiği yeniliklerle beraber mevcut SAP PM, GIS, SCADA ve deprem risklerinin yönetimi sistemleri ile kurulan bağlantısından bahsetti. Mevcut sistemlerdeki verilerinin bu proje sayesinde kalitesinin arttırıldığına vurgu yapan Yılmaz, “operasyonel mükemmelik” kavramının ana hedef olduğunu ve geliştirilen SPRING sisteminin, mevcut kullanılan sistemlerin merkezindeki boşluğu doldurduğunu ifade etti. Yılmaz ayrıca, iş planına bakıldığında çalışmaların yüzde 66’sının tamamlandığını belirtti.