Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek hedefiyle kentte kazandırdığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) destekleriyle faaliyetlerini sürdüren ve gönüllü üniversiteli gençlerden oluşan Bilim Elçileri Kulübü, önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Gönüllü bilim elçileri, bilimi çocuklara sevdirmek amacıyla çıktıkları bilim ışığındaki deneysel yolculuklarına ‘Tek umudumuz; çocuklar gülsün’ sloganıyla Bursa’nın dağ köylerinden başladı. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nden (BTM) deney malzemesi ve düzenek yardımı alan gençler, Keles’in Kıranışıklar İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Bursa’nın tüm köy okullarında 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefleyen gönüllü gençler, Kıranışıklar Köyü’ndeki öğrencilere bilimsel veriler eşliğinde nasıl deney yapılacağını anlattı. Uygulamalı deney ve bilim şovlarıyla öğrencilerin ilgisini çeken gençler, günün anısına çocuklar ve gençlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bilimsel farkındalık

Bilim Elçileri Kulübü’nün çocuklara bilimi sevdirmek ve toplumda bilimsel farkındalık oluşturmak amacıyla kurulduğunu ifade eden üniversiteli gönüllüler, bilime ulaşamayan ve deney yapma imkânından yoksun olan öğrencilerin öncelikli hedefleri olduğunu söylediler. Yolculuklarında bakıma muhtaç ve zor durumdaki okulları yerel yönetimlere bildireceklerini de ifade eden gençler, Bursa’da bilimin gelişmesine bir nebze de olsa katkı koymanın sevincini yaşadıklarını sözlerine ekledi.