Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Cizre’de gerçekleşen hain terör saldırısını lanetledi.
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, sendika binasında düzenlediği basın açıklaması ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK’lılarca bomba yüklü kamyonla düzenlenen ve 11 polisin şehit olduğu 78 kişinin yaralandığı terör saldırısını kınadı. Sendika olarak şehitlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Numan Şeker, “Demokratik açılımlarla birlikte güçlenen milli irade zemininde devletle halkın kaynaşması güçlü, yüksek bir motivasyon oluşturmuştur. Ülkemizin ekonomik ve topyekun kalkınmasını akamete uğratma hayali kuranların, milli birliğimizi bozmaya kalkışanların hain saldırılarını kınıyoruz. Terör, darbe ve işgal girişimlerinin amaçlarından biri de Türkiye’nin önlenemez yükselişini durdurmak, asil, onurlu duruşumuz ve milli motivasyonumuzu bozmaktır. Cizre’de alçak yüzünü bir kez daha gösterdiği terörün yapmak istediği de budur. Yıkmak ve yıldırmak” dedi.
15 Temmuz’da milletin sergilediği birlik ve beraberliğe vurgu yapan Şeker, “Engin sağduyulu tavrıyla halkımızın özellikle 15 Temmuz’dan bu yana gösterdiği kardeşçe birlik ve bütünlük, bütün emperyalist oyunları bozan ana faktör olmuştur, olmaya devam etmektedir. İnsanıyla bütünleşen Türkiye, oynanan bütün oyunları boşa çıkararak amacına doğru daha taktik ve stratejik hamleler yapmakta, içeride ve dışarıda mevziler kazanmaya, kazanımlarını artırmaya devam etmektedir” diye konuştu.
Ordu, Osmaniye, Adıyaman, Bitlis, Bingöl, Erzincan, Mardin, Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Hakkari, Van, Gaziantep, Artvin ve Cizre’deki hain terör olayları ile kardeşliğe hedef alanlar amaçlarına asla ulaşamayacağını ve ülke bütünlüğünü bozamayacağının altını çizen Şeker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıya da dikkat çekerek, “Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması ve sonrasında oluşan birlik atmosferi karşısında iyice saldırganlaşan terör örgütleri, ülkede kaos oluşturmak adına siyasi liderleri hedef seçme alçaklığına dahi gitmiştir. Terör örgütleri, destekçileri ve arkalarındaki üst akıl şunu bilmelidir ki, hiçbir saldırı bizi birbirimize düşüremeyecek, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacak, Yenikapı ruhuna halel getiremeyecektir. Bu millet, dirayetiyle bütün oyunları bozacak, ülkesini böldürtmeyecektir. Millet olarak azmimiz, direncimiz, heyecanımız daha çok artacaktır. Kardeşliğimiz, bütünlüğümüz daha muhkem olacaktır. Eğitim-Bir-Sen olarak bu duygularla Cizre terör saldırısını bir kez daha en kesin tutumla lanetliyoruz” şeklinde konuştu.