Nilüfer Belediyesi, can dostları için Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni yeniledi.

Hayvanların daha modern sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için poliklinik operasyon salonları yeniden düzenlendi. Bütün operasyon setlerinin de yenilendiği Bakım ve Tedavi Merkezi’nde güvenli bir operasyon için gerekli anestezi cihazı da alındı. Özellikle hastane enfeksiyonlarının önüne geçmek maksadıyla yoğun bakım salonları ayrıldı. Böylece cerrahi operasyon gören can dostları tedavi süreçlerini farklı ünitelerde geçirecek.

Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde yer alan röntgen cihazlarının da yenilendiğini kaydeden Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, “Yıllardır kullanılan röntgen sistemi revize edilerek hem çalışan personelimizin hem de can dostlarımızın daha az ışın alması sağlandı. Eski sistemlerde kullanılan röntgen, banyo suları cıva ve gümüş içerir. Cıva ve gümüş ağır metal olarak suya, havaya, toprağa ve direk teması durumunda canlılarda kalıcı hasarlar bırakmaktadır. Ortalama 250 litre tehlikeli atık sınıfına giren röntgen banyo suyu ve yaklaşık 2000 adet röntgen filmi kullanımı sıfırlanarak canlıların ortak yaşama alanı olan çevrenin korunması için küçük fakat etkisi çok büyük bir adım atılmıştır” dedi.

Eker, “2016 yılında Hayvan Hastalıkları ve Tedavi Hizmetleri Bürosu’nda bin 818 kısırlaştırma, 2 bin 83 adet tedavi ve bin 209 adet cerrahi vakaya müdahale edildi” diye konuştu.