Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen 27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi’ne katıldı. Başkan Dündar, belediye olarak doğrudan ziraat ile ilgili olmamalarına rağmen geliştirdikleri projelerle üreticiye katkı sağladıklarını söyledi.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Bosna Herkes Saraybosna Üniversitesi Ziraat ve Gıda Bilimleri Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen 27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi başladı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 26-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Kongre’nin açılış törenine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı konuşmada belediye olarak hem Bursa’nın tarım ürünlerinin tanıtımı hem de üreticiye katkı sağlamak adına hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgiler verdi.
Osmangazi’nin ziraat ile ilgilenen köylerinin ve ovadaki mahallelerin kent ekonomisine önemli katkı sağladığını ifade eden Başkan Dündar, “Bursa’nın tarım ürünlerinin tanıtımı adına önemli çalışmalar yaptık. Yurt dışında fuarlara katılarak ürünlerimizi tanıttık. Bu alanda üreticilerimize katkı sağladık ve sağlamaya devem edeceğiz. Ayrıca 16 köyümüzün kendine ait dükkanının olacağı ve köyde yetişen ürünlerini pazarlayabileceği ‘Üretici Pazarı’ projemizi Armutköy’de hayata geçiriyoruz. Ova köylerinde yetiştirilen ürünlerin korunması amacıyla soğuk hava deposu da inşa ederek üreticimize katkı sağlayacağız” dedi.
Konuşmasına Bursa’nın tüm dünya ile ikili ilişkiler içerisinde olduğunu söyleyerek devam eden Başkan Dündar, “Şehrin konumu itibariyle biz belediyeler de uluslararası ilişkileri olan ve kardeş şehirler vasıtasıyla birçok ülke ile diyalog kuran kurumlarız. Bu kardeşlik ilişkisi, Balkan ülkelerinde olduğu gibi Avrupa Birliği kentleri ve Kafkas ülkelerini de kapsıyor. Belediyemizin 25 farklı kent ile kardeşlik protokolü var. Biz belediyeler olarak yasaların verdiği yetki ile birçok iş yapıyoruz. Kültür merkezleri, tarihi mirasa sahip çıkma ve kentsel dönüşüm gibi çok yoğun faaliyetlerimiz var. Bu faaliyetler içerisinde Bursa’nın tüm dinamikleri ile sıkı bir ilişki içerisinde çalışıyoruz. Bunların başında da Uludağ Üniversitesi geliyor. Uludağ Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi ve dünya çapında bir üniversite dersek de bu yanlış bir tabir olmaz. Üniversitemiz sadece burada kampüse kapalı değil. Kampüs dışarısında da Bursa’nın her tarafındalar. Uludağ Üniversitesi, Bursa’nın fethini 3 boyutlu olarak aktaracağımız Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin proje kısmında da bize yardımcı oluyor. Panorama 1326 Bursa, belediyemizin en önemli projelerinden bir tanesi. İnşaat çalışmalarında sona gelinen müzemizin açılışını önümüzdeki yıl yapmayı planlıyoruz. Bursa sanayi şehri olduğu kadar, aynı zamanda bir tarım şehri. Bu kongre ile tarımın korunması ve geliştirilmesi adına önemli kararlar alınır ve uygulanır” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili Başkan Dündar’a kongreye verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.